Record de participanţi la cea de-a VII-a ediţie a Conferinţei Şcolilor Doctorale

Record de participanţi la cea de-a VII-a ediţie a Conferinţei Şcolilor Doctorale
Evaluaţi acest articol
(145 voturi)

Cea de-a VII-a ediţie a Conferinţei Ştiinţifice organizată de Şcolile Doctorale din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi (UDJG) a debutat joi, 13 iunie, în sala D12 de la Facultatea de Inginerie.

Scopul manifestării este cel de a le oferi o platformă doctoranzilor pentru a se întâlni şi a-şi împărtăși cercetările de ultimă oră din domeniile lor, de a stabili parteneriate și relații de colaborare prin schimbul de cunoștințe și expertiză între mediul universitar și cel economic. "Anul acesta avem un număr record de participanţi şi de lucrări: sunt peste 350, dintre care 125 de postere. Creşterea nu este numai cantitativă, ci şi calitativă, având în vedere că noi ne străduim de la an la an să avem rezultate foarte bune, organizăm cursuri cu doctoranzii şi proiecte de cercetare la care ei răspund foarte bine. La cea de-a VII-a ediţie avem zece secţiuni, nu opt, cele două noi acoperind două direcţii de doctorat înfiinţate în acest an, respectiv medicina şi ştiinţa sportului", a declarat prof. univ. dr. ing. Eugen Rusu, președintele Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD) din cadrul UDJG, membru corespondent al Academiei Române.

Printre cei care au conferențiat în plen se numără: prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, preşedintele Senatului, prof. dr. Gheorghe Manolache, de la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, şi prof. dr. Daniela Tarniţă, de la Universitatea din Craiova. Invitaţi din străinătate au fost: prof. Luciano Barboni, de la Università degli Studi di Camerino (UNICAM), Italia şi prof. Giacomo Ferrari, University of East Piedmont, Italia.

"Această ediţie a Conferinţei Şcolilor Doctorale este legată de o serie de premiere în cercetarea din UDJG: includerea instituţiei în clasamentul Shanghai în primele 500 de universităţi din lume, obţinerea celor mai mari punctaje la două proiecte instituţionale finanţate de MEN şi MCI, includerea domeniului medicină în şcolile doctorale din Universitate, o participare naţională record şi primirea în Academia Română a prof. dr. ing. Eugen Rusu. În conferinţa de deschidere, am scos în evidenţă implicarea activităţilor de cercetare, dezvoltare şi inovare în dezvoltarea sustenabilă a societăţii. Am scos în evidenţă potenţialul deosebit al universităţii noastre, care, prin multitudinea şi complexitatea profilelor educaţionale şi de cercetare poate acoperi domenii largi cu o abordare interdisciplinară sinergică şi inovativă. Exemple sunt proiectele pe care le-am promovat în ultimii trei ani, cu peste 200 de experţi din toate facultăţile, domeniul preferat fiind, bineînţeles, Dunărea", a explicat Lucian Puiu Georgescu, preşedintele Senatului.

Vineri, 14 iunie, în cadrul acestei manifestări, prof. dr. Irinel Popescu, membru corespondent al Academiei Române, președinte al Academiei Române de Științe Medicale, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România, director al Centrului de Transplant din cadrul Institutului Clinic Fundeni, a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea UDJG.

 

Citit 2744 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iunie 2019 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.