Olimpica internaţională la Astronomie are nevoie de sprijin. SPONSORIZARE

Olimpica internaţională la Astronomie are nevoie de sprijin. SPONSORIZARE
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Daria Hărăbor, elevă la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", s-a calificat anul acesta în cel de-al doilea lot care va reprezenta România la faza internaţională a Olimpiadei de Astronomie, ce se va desfăşura la Balaton, Ungaria.

Gălăţeanca s-a calificat şi anul trecut  la faza internaţională a concursului şi a câştigat o medalie de aur, deşi probele s-au desfăşurat în condiţii destul de neprielnice, Daria intrând la proba observaţională la ora 3,00.

Anul acesta este pentru prima dată când participă la concurs în lotul seniorilor, prin urmare a concurat cu elevi mai mari ca ea chiar şi cu trei ani, şi cu mai multe participări la asemenea competiţii. Din această perspectivă, faptul că s-a calificat în lotul secund, e o performanţă frumoasă. Pentru că acolo va avea dreptul să câştige o medalie în rând cu toţi ceilalţi competitori, ceea ce se va strădui să şi facă, ambiţioasă cum este.

Partea mai puţin frumoasă este faptul că, pentru lotul al doilea, Ministerul Educaţiei nu plăteşte nimic din cheltuielile legate de această participare, taxa de 1.320 de euro, la care se adaugă şi preţul biletelor de avion. Participarea în lotul secund la o asemenea competiţie înseamnă experienţă şi garanţia unor premii, astfel că şansa nu trebuie ratată. Prin urmare, Daria Hărăbor merită sprijinită, pentru că este eleva care a adus aproape în fiecare an pentru Galaţi premii la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Deşi familia şi-a luat angajamentul că va suporta aceste cheltuieli, ar fi normal ca autorităţile sau firmele locale să se implice în sponsorizarea măcar a unei părţi, dacă nu a întregii sume.

Citit 5374 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2019 01:42

4 comentarii

 • postat de sic!
  Vineri, 14 Iunie 2019 14:36
  194.105.20.***
  A luat prime de la Damen si ArcelorMittal,,..Scria in ziar ca au fost premiati de aceste doua firme. Dar , probabil, vrem, mai mult.
  4
  4
  Raportează
 • postat de valll
  Miercuri, 12 Iunie 2019 12:59
  109.102.130.***
  Gogu, judeci exact ca aceia care, votand tot felul de nulitati troglodite, le-a impins la putere, iar nulitatile inconstiente, pe deasupra si hoate, gasesc bani pentru prostiile lor, pentru plimbarile lor, pentru salarii nemeritate si pensii nesimtite.
  Gogule, aici nu e vorba despre potenta parintilor, ci despre un stat incapabil sa-si faca datoria fatza de tineri, si in general, fatza de oameni.
  9
  16
  Raportează
 • Miercuri, 12 Iunie 2019 11:34
  81.12.150.***
  Nu are nicio legătură profesia părinţilor cu meritele copilului. Putea să fie şi prim--ministru mama, copilul merită să fie susţinut, pentru că a ajuns acolo muncind. Şi e un lucru normal să se investească de căre comunitate în valoarea lui, mai ales ca fata a declarat in mai multe rânduri că va rămâne în ţară. Părinţii ei investesc suficient pentru ea. E şi rândul nostru să-i arătăm că merită să rămână să facă ceva pentru România, pentru noi!
  8
  19
  Raportează
 • postat de gogu
  Miercuri, 12 Iunie 2019 08:57
  193.230.156.***
  Cu ambii parinti doctori lasati-o mai moale cu sponsorizarea!
  18
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.