Olimpica internaţională la Astronomie are nevoie de sprijin. SPONSORIZARE

Olimpica internaţională la Astronomie are nevoie de sprijin. SPONSORIZARE
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Daria Hărăbor, elevă la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", s-a calificat anul acesta în cel de-al doilea lot care va reprezenta România la faza internaţională a Olimpiadei de Astronomie, ce se va desfăşura la Balaton, Ungaria.

Gălăţeanca s-a calificat şi anul trecut  la faza internaţională a concursului şi a câştigat o medalie de aur, deşi probele s-au desfăşurat în condiţii destul de neprielnice, Daria intrând la proba observaţională la ora 3,00.

Anul acesta este pentru prima dată când participă la concurs în lotul seniorilor, prin urmare a concurat cu elevi mai mari ca ea chiar şi cu trei ani, şi cu mai multe participări la asemenea competiţii. Din această perspectivă, faptul că s-a calificat în lotul secund, e o performanţă frumoasă. Pentru că acolo va avea dreptul să câştige o medalie în rând cu toţi ceilalţi competitori, ceea ce se va strădui să şi facă, ambiţioasă cum este.

Partea mai puţin frumoasă este faptul că, pentru lotul al doilea, Ministerul Educaţiei nu plăteşte nimic din cheltuielile legate de această participare, taxa de 1.320 de euro, la care se adaugă şi preţul biletelor de avion. Participarea în lotul secund la o asemenea competiţie înseamnă experienţă şi garanţia unor premii, astfel că şansa nu trebuie ratată. Prin urmare, Daria Hărăbor merită sprijinită, pentru că este eleva care a adus aproape în fiecare an pentru Galaţi premii la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Deşi familia şi-a luat angajamentul că va suporta aceste cheltuieli, ar fi normal ca autorităţile sau firmele locale să se implice în sponsorizarea măcar a unei părţi, dacă nu a întregii sume.

Citit 5843 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2019 01:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.