Concursuri de vacanţă pentru tinerii francofoni

Concursuri de vacanţă pentru tinerii francofoni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii care doresc să-şi crească şansele de angajare sunt invitaţi să participe, în această vară, la trei concursuri demarate de Agenţia Universitară a Francofoniei în Europa Centrală şi de Est.

Competiţia "Mon idée d'affaires" este destinată studenţilor care doresc să devină antreprenori, presupune trei etape de desfăşurare, iar cei care vor trece în etapa a doua vor beneficia de un coaching profesional. În plus, cele mai interesante idei vor fi recompensate cu premii. Termenul-limită de depunere a proiectelor, în limba franceză, este 21 iunie.

Un alt concurs se numeşte "Mon savoir en partage" şi este destinat tuturor studenţilor creativi, dinamici şi ambiţioşi, indiferent de disciplina pe care o studiază. Participanţii trebuie să propună şi să prezinte proiecte în franceză, individual sau în echipe de câte cinci membri. Cele mai bune vor beneficia de sprijinul financiar al agenţiei pentru implementare. Termenul -limită pentru depunerea formularului online este 30 iunie, iar punerea în practică a proiectelor câştigătoare (se finanţează cu sume între 500 şi 1.000 de euro) va fi în septembrie 2019.

Cea de-a treia competiţie, "Je connais mon métier", este destinată asociaţiilor şi grupurilor de elevi şi are drept scop dobândirea de competenţe soft, descoperirea meseriilor şi a oricăror alte activităţi socio-educative. Cele mai bune proiecte vor primi sprijin de până la 1.000 euro ,înainte de sfârşitul anului. Mai multe detalii aflaţi pe www.ugal.ro.

Citit 600 ori Ultima modificare Luni, 17 Iunie 2019 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.