Patru eleve din Galaţi au luat zece la primul lor examen

Patru eleve din Galaţi au luat zece la primul lor examen
Evaluaţi acest articol
(65 voturi)

Patru eleve din Galaţi, Denisa Lupu şi Laura Stoicu de la Şcoala "Dan Barbilian" (nr. 43) şi Andreea Bichir şi Andreea Bălan, de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", sunt campioanele gimnaziştilor din 2019, ele fiind cele care au reuşit să promoveze primul lor examen din viaţă - Evaluarea Naţională - cu media zece curat.  

Denisa Lupu şi Laura Stoicu au venit la redacţie ţinându-se de mână, pentru că sunt foarte bune prietene şi colege de bancă din clasa a V-a până într-a VIII-a. Amândouă au împărţit anul acesta onoarea de a fi şefele de promoţie de la Şcoala "Dan Barbilian", ambele reuşind să termine cei patru ani de gimnaziu cu zece pe linie, performanţă dublată de media maximă la Evaluare Naţională. Spre surprinderea noastră, ambele ne-au declarat că au optat pentru Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", deşi cei cu media zece pe linie se luptă, de regulă, să ajungă la CNVA.

Ne-au mărturisit că, deşi s-au străduit întotdeauna să obţină rezultate cât mai bune la învăţătură, între ele nu a fost concurenţă, ci s-au motivat una pe cealaltă să devină din ce în ce mai bune, ceea ce le-a şi ieşit. 

Amândouă au mărturisit că secretul succesului lor este faptul că au învăţat constant din clasa a V-a: "Nu reuşeşti să acumulezi totă materia în clasa a VIII-a, dacă nu ai o bază solidă pusă în clasele mai mici", spun ele. În timp ce Denisa (premiată la concursuri de matematică, română şi geografie) doreşte o carieră în domeniul Informaticii, Laura a ales deocamdată Medicina, pentru că se consideră empatică şi pentru că are de mică o pasiune pentru această meserie.

Cele două au fost însoţite la redacţie de dirigintele lor, Florin Antohe, profesorul de matematică, care susţine că şcoala a investit foarte mult în cele două eleve prin pregătirea la clasă, iar ele, la rândul lor, au răsplătit cu prisosinţă aşteptările profesorilor. 

"Nu poţi ajunge în vârf fără ajutorul dascălilor: Ionica Costache, Simona Neacşu, Veronica Ferţu şi, de asemenea, domnul diriginte Florin Antohe ne-au ajutat să atingem aceste perfomanţe", mai spun cele două campioane.

Bianca Bălan de la CNVA, cu o medie generală de 9,98, va alege profilul Ştiinţe naturale - bilingv germană în cadrul aceluiaşi colegiu. Recunoaşte că a avut emoţii mari şi că s-a pregătit lucrând zilnic teste, însă consideră că reuşita se datorează faptului că a reuşit să-şi stăpânească emoţiile într-un mod constructiv. De asemenea, vrea să urmeze cariera de medic pentru că i se potriveşte, întrucât îi place să lucreze cu oamenii.

Andreea Bălan recunoaşte şi ea că a început pregătirea pentru Evaluare încă din clasele mici, iar în ultimul semestru dintr-a VIII-a s-a antrenat zilnic lucrând teste. 

Pe viitor se gândeşte să urmeze Jurnalismul sau Dreptul, deocamdată are la dispoziţie patru ani pentru a se decide spre ce se va îndrepta.

Cu o medie de 9,92 în gimnaziu şi 10 la Evaluarea Naţională va putea fi admisă la orice profil de la CNVA, dar ea îşi doreşte matematică-informatică. 

Ambeele fete de la CNVA au fost olimpice naţionale la Limba şi literatura română şi spun că profesoarele Cătălina Popa şi Angelica Nistor sunt cele care le-au deschis pofta de a scrie şi de a citi foarte mult. Pentru nota de 10 la matematică îi sunt recunoscătoare profesorului Mihai Totolici, care a ştiut să echilibreze cunoştinţele în aşa măsură încât să le ceară exact cât le trebuie să ştie.

Citit 20129 ori Ultima modificare Luni, 08 Iulie 2019 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.