S-au afişat rezultatele la ADMITEREA LA LICEU 2019. Vezi unde s-a intrat cu cele mai mari medii

S-au afişat rezultatele la ADMITEREA LA LICEU 2019. Vezi unde s-a intrat cu cele mai mari medii
CNVA-ul, de trei ori în top 50 pe ţară
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE | Rezultatele Admiterii la liceu 2019 au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale. În judeţul Galaţi au fost distribuiţi 3.062 de elevi cu medii între 10,00 şi 3,00. Din nefericire, lista elevilor rămaşi anul acesta nerepartizaţi în prima etapă este destul de lungă: sunt 51 de candidaţi, unii cu medii destul de mari - 7,20 sau 7,15. 

Cea mai mare ultimă medie cu care s-a intrat la o specializare este Ştiinţele naturii bilingv engleză de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (15 locuri) - 9,71. Este al doilea an când acest profil adună mediile cele mai mari. Pe locul al doilea se situează Matematică - informatică bilingv engleză, tot de la CNVA, cu 9,57, iar pe locul al treilea şi al patrulea -  două clase de Matematică - informatică, prima de la CNVA, cu 9,49, a doua de la Colegiul Naţional "C. Negri" cu 9,38. Pe locul al cincilea - tot CNVA cu Ştiinţele naturii bilingv germană - 9,35 (15 locuri). Pe locul al şaselea se clasează un alt profil de la CNVA, Filologie - cu 9,20, iar pe locul al şaptelea -  Ştiinţele naturii de la "C. Negri" cu 9,18. Cu o medie de 9,17 s-a clasat pe locul al optulea un alt profil de la "C. Negri" - Matematică - informatică. Pe locurile al nouălea şi al zecelea sunt două specializări de la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu": Matematică - informatică bilingv şi Matematică informatică, cu 9,17, şi respectiv 9,13. 

CNVA-ul şi CNMK-ul şi-au adjudecat mediile de zece

Cu 9,71 ultima medie de intrare pentru cele 15 locuri de la Ştiinţele naturii bilingv engleză, CNVA-ul se află anul acesta pe locul al optulea în topul celor mai bune licee din ţară, după instituţii de învăţământ din Craiova, Bucureşti şi Constanţa. De altfel, CNVA-ul este singurul liceu din Galaţi care a prins top 50 al specializărilor cu cele mai mari ultime medii de intrare. Pe lângă Ştiinţele naturii, de la CNVA, în top 50, au mai intrat două specializări, Matematică informatică bilingv şi Matematică informatică. 

Spre deosebire de alţi ani, când elevii cu mediile de zece optau pentru CNVA, anul acesta avem o situaţie specială: doi zecişti au ales CNMK-ul - Denisa Lupu şi Laura Stoicu, şi numai unul a mers la CNVA - Octavian Iordache.

VEZI AICI lista candidaților înscriși în județul Galați

Iată unde mai sunt locuri libere pentru a doua etapă de admitere

Anul acesta, pentru prima etapă a admiterii în învăţământul liceal, la nivelul judeţului Galaţi, au fost disponibile 3.220 de locuri. După prima etapă de admitere, au rămas neocupate 209 locuri, mult mai puţine decât în anii anteriori, când rămâneau în jur de 500 de locuri libere. 

Au mai rămas locuri libere la: Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" - 47, Colegiul Economic - 2 (bilingv franceză), "Aurel Vlaicu" - 1, Energetic - 7, "Traian Vuia" - 25, "Dumitru Moţoc" - 27, Liceul din Pechea - 21,  Liceul din Bereşti - 26, Liceul din Tudor Vladimirescu - 17, Liceul din Cudalbi - 21 şi Liceul din Corod - 15.

În perioada 19, 22 şi 23 iulie, Comisia Judeţeană de admitere va rezolva situaţiile speciale apărute după prima etapă de repartizare computerizată, repartizarea candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a celor care au participat şi nu au fost repartizaţi.

Cea de-a doua etapă de admitere se va desfăşura în perioada 23 iulie - 1 august.


Rezultatele Admiterii la liceu 2019 au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale. În judeţul Galaţi au fost distribuiţi 3.062 de elevi cu medii între 10,00 şi 3,00. Din nefericire, lista elevilor rămaşi anul acesta nerepartizaţi în prima etapă este destul de lungă: sunt 51 de candidaţi, unii cu medii destul de mari - 7,20 sau 7,15. 

Cea mai mare medie cu care s-a intrat la o specializare este Ştiinţele naturii bilingv engleză de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (15 locuri) 9,71. Este al doilea an când acest profil adună mediile cele mai mari. Pe locul al doilea se situează Matematică - informatică bilingv engleză, tot de la CNVA, cu 9,57, iar pe locul al treilea şi al patrulea - două clase de Matematică - informatică, prima de la CNVA, a doua de la Colegiul Naţional "C. Negri" cu 9,49, respectiv 9,38. Pe locul al cincilea - tot CNVA cu Ştiinţele naturii bilingv germană - 9,35 (15 locuri). Pe locul al şaselea se clasează un alt profil de la CNVA, Filologie - cu 9,20, iar pe locul al şaptelea - Ştiinţele naturii de la "C. Negri" cu 9,18. Cu o medie de 9,17 s-a clasat pe locul al optulea un alt profil de la "C. Negri" - Matematică - informatică. Pe locurile al nouălea şi al zecelea sunt două specializări de la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu": Matematică - informatică bilingv şi Matematică informatică, cu 9,17, şi respectiv 9,13.

Citit 9448 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Iulie 2019 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.