Prima candidată înscrisă la UDJG vine din Slobozia

Prima candidată înscrisă la UDJG vine din Slobozia
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Emoţii. O cheamă Mirabela Bordei, a absolvit Liceul Pedagogic „Matei Basarab” din Slobozia, specializarea Ştiinţe ale naturii, cu o medie multianuală peste 9,00 şi a venit în prima zi de admitere printre primii la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, ca să se înscrie în sesiunea din iulie.

“Pe principiul cine se scoală de dimineaţă şi se înscrie din prima zi ajunge departe”, glumeşte Mirabela. “Am optat pentru două facultăţi:  Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, domeniul Ingineria Produselor Alimentare şi, respectiv, Facultatea de Inginerie, programul de studii Amenajări hidrotehnice şi protecţia mediului. Prima, pentru că am auzit despre performanţele celor de la S.I.A., a doua pentru că îmi place ideea de protecţia mediului”, mai spune ea. A venit cu emoţii, dar şi cu speranţă în suflet, chiar dacă, aşa cum mărturiseşte, e singura din clasa ei care a ales Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Spune că a contat faptul că are o verişoară absolventă de Industrie Alimentară, de la care a aflat că facultatea are o bază materială foarte bună şi profesori bine pregătiţi. “Un alt motiv pentru care am ales Galaţiul este faptul că îmi place oraşul foarte mult”, spune tânăra. Părinţii îi susţin alegerea, bucurându-se că fiica lor nu a plecat prea departe de casă. Deşi are o notă bună la bacalaureat: 8,78, Mirabela are emoţii în ceea ce priveşte admiterea, care anul acesta e pe bază de dosar. „Voi sta cu inima la gât până în ziua în care voi vedea rezultatele”, recunoaşte tânăra, care mărturiseşte că abia aşteaptă să-şi facă prieteni noi şi să descopere viaţa de student, mai ales că va opta pentru cazarea într-unul dintre căminele din Campusul „Al. I. Cuza”.

Anul acesta, media finală de admitere se calculează ţinându-se seama de media de la examenul de bacalaureat (50%) şi de media multianuală din liceu (50%). Înscrierile la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au loc în perioada 15-20 iulie.

Citit 3070 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 12:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.