După prima sesiune de înscrieri la Universitatea ”Dunărea de Jos”, concurenţă mai mare faţă de anul trecut

După prima sesiune de înscrieri la Universitatea ”Dunărea de Jos”, concurenţă mai mare faţă de anul trecut
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Anul acesta, la sesiunea de înscrieri din vară, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi a înregistrat 2.655 de opţiuni de la 2.275 de candidaţi, cu peste 400 de opţiuni mai multe decât anul trecut.

Creşterea e pusă, de către conducerea Universităţii, pe seama faptului că s-a optat pentru admiterea pe bază de dosar. “Pe de altă parte, dacă luăm în calcul faptul că avem 153 de înscrişi pe 72 de locuri la buget la specializarea Calculatoare şi tehnologia informaţiei, unde se dă examen, la fel ca la Medicină, putem pune creşterea pe seama unor rezultate mai bune obţinute la bacalaureat şi pe promovarea din ultimul timp pe care ne-am străduit să o realizăm”, a explicat prorectorul Ştefan Baltă, preşedintele Comisiei de Admitere.

Toate facultăţile au înregistrat creşteri în ceea ce priveşte înscrierile, faţă de anul trecut, dar cei mai mulţi, adică 619, au optat pentru Facultatea de Medicină şi Farmacie. În top, după numărul de înscrişi, se află anul acesta, Facultatea de Economia și Administrarea Afacerilor (360), cea de Educaţie Fizică şi Sport (328), Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice (257) şi Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (244). Foarte bine stă anul acesta şi unica Facultate de Arhitectură Navală din ţară, unde s-au înscris 181 de candidaţi.

Dacă vom calcula după concurenţa de la buget, cea mai căutată a fost specializarea Kinetoterapie (Educaţie fizică şi Sport) cu 98 de înscrişi pe 18 locuri, pe locul II este Finanţe de la FEEA (72 înscrişi pe 21 de locuri), pe locul III specializarea Drept de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice (177 înscrişi pe 55 de locuri), iar pe IV şi V, Contabilitate (FEEA) - 68 pe 21 de locuri bugetate, respectiv, Ştiinţe ale educaţiei (Educaţie fizică şi Sport) - 138 înscrişi pe 36 de locuri. Medicina vine abia pe locul şase, dar asta pentru că cei mai mulţi au optat pentru taxă la specializările facultăţii, iar pe şapte avem o surpriză, e vorba de Inginerie mecanică. “Practic, numărul de înscrişi la Inginerie s-a dublat, faţă de anul trecut, avem 206 înscrişi, din care la specializarea Inginerie mecanică 48”, spune Baltă.

Atractive pentru absolvenţii de bacalaureat au fost şi specializările noi: Fizică medicală, Chimie farmaceutică şi Inginerie medicală.

Cele mai puţin căutate specializări au fost, în această sesiune, Inginerie industrială (2 înscrişi), programele în limba engleză de la SIA (0 înscrişi), Artă sacră de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie (şapte înscrişi).

Pe locurile alocate românilor de pretutindeni s-au înscris în această sesiune 451 de candidaţi, cei mai mulţi optând pentru Drept (54), Economia comerţului, turismului şi serviciilor (48), Economie şi afaceri înternaţionale (36) şi Finanţe (35).

O nouă sesiune de admitere pe bază de dosar va avea loc în septembrie.

Citit 3128 ori Ultima modificare Luni, 22 Iulie 2019 23:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.