Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

Doar pentru 5,73 la sută din necesarul de manuale pentru clasa a VII-a au fost semnate acorduri-cadru, deşi mai este numai o lună și jumătate până la începerea noului an școlar, potrivit unei note de informare a Ministerului Educației.
Este al optulea an în care această situaţie se repetă. Elevii care intră în clasa a VII-a, la toamnă, reprezintă o generație de "sacrificiu", având în vedere că în fiecare an şcolar aceştia au primit cu mari întârzieri, chiar şi de câteva luni, manualele necesare. Este prima generaţie care învaţă după o nouă programă școlară, începând chiar de la clasa pregătitoare. La o altă programă sunt necesare şi manuale noi, însă nu a fost an în care să nu existe probleme cu livrarea la timp a acestora în școli. Pentru elaborarea noilor manuale au fost mari întârzieri în atribuirea contractelor prin licitaţii publice. În unele cazuri au demarat târziu procedurile, iar pe lângă această problemă mai este și cea a contestaţiilor depuse de către ofertanţi.
Potrivit notei Ministerului Educaţiei, care va fi prezentată miercuri în şedinţa de Guvern, 93,12 la sută din manualele necesare clasei a VII-a se află în stadiul contestaţiilor la Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Citit 901 ori Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2019 18:17

1 comentariu

  • postat de GOGU FIROSCOSUL Vineri, 26 Iulie 2019 19:41 5.13.175.*** Link la comentariu
    1
    8

    Scuze,cred ca s-a strecurat o mica eroare,sunt convins ca manualele de religie sunt de mult asezate frumos pe banci,ca ce mai conteaza altele in cea mai religioasa tara europeana>??>?!!!

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro