Elevii de-a VII-a încep iar şcoala fără manuale

Elevii de-a VII-a încep iar şcoala fără manuale
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Doar pentru 5,73 la sută din necesarul de manuale pentru clasa a VII-a au fost semnate acorduri-cadru, deşi mai este numai o lună și jumătate până la începerea noului an școlar, potrivit unei note de informare a Ministerului Educației.

Este al optulea an în care această situaţie se repetă. Elevii care intră în clasa a VII-a, la toamnă, reprezintă o generație de "sacrificiu", având în vedere că în fiecare an şcolar aceştia au primit cu mari întârzieri, chiar şi de câteva luni, manualele necesare. Este prima generaţie care învaţă după o nouă programă școlară, începând chiar de la clasa pregătitoare. La o altă programă sunt necesare şi manuale noi, însă nu a fost an în care să nu existe probleme cu livrarea la timp a acestora în școli. Pentru elaborarea noilor manuale au fost mari întârzieri în atribuirea contractelor prin licitaţii publice. În unele cazuri au demarat târziu procedurile, iar pe lângă această problemă mai este și cea a contestaţiilor depuse de către ofertanţi.

Potrivit notei Ministerului Educaţiei, care va fi prezentată miercuri în şedinţa de Guvern, 93,12 la sută din manualele necesare clasei a VII-a se află în stadiul contestaţiilor la Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Citit 1406 ori Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2019 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.