Global Village, o baie de arome, gusturi şi culoare

Global Village, o baie de arome, gusturi şi culoare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Aglomeraţie mare în Grădina Publică, sâmbătă după-amiază, când voluntarii AIESEC au organizat a IX-a ediţie a Global Village, un eveniment interesant prin care studenţii străini au adus în faţa gălăţenilor câteva dintre obiceiurile, delicatesele şi dansurile lor tradiţionale.

Vizitatorii au putut degusta din bucatele pregătite de echipele de voluntari, au împărtăşit opinii şi s-au mişcat pe ritmuri internaţionale. Bucatele au fost atât de aşteptate, încât s-au şi evaporat, în primele 30 de minute de la începerea acţiunii, străinii rămânând să discute cu participanţii despre reţete şi tradiţii până la final.

Cel mai aglomerat a fost standul Turciei, care a încercat să impresioneze publicul cu Manaman - un mic dejun traditional turcesc, făcut din ouă, roşii, ardei şi ceapă, nelipsitele sarmale, o salată de cartofi cu verdeţuri şi cuş-cuş cu pui. Nu au lipsit dulciurile, scăldate în ceai negru turcesc (Pismaniye, Lokum, baclava, rahat), care au dispărut din farfurii înaintea felurilor principale.

"Particip pentru prima dată, anul acesta, alături de AIESEC, am avut o echipă serioasă de voluntari care m-a ajutat. După viteza cu care s-a mâncat totul, cred că bucatele noastre au fost gustoase şi apreciate", a declarat Dilek Gȍkalp, profesor voluntar din Turcia.

La standul Rusiei, o fată frumoasă, în costum tradţional te îmbia să guşti din mai multe sortimente de miere şi spunea, la cerere, povestea păpuşii Matrioşka. Cei din China s-au lăudat, ca şi anul trecut, cu tea-egg, o băutură pe bază de ouă, dar şi cu sortimente de orez prăjit şi pui. Gustate au fost şi Spicy Strip, nişte beţişoare condimentate făcute cu făină, servite ca desert.

România a fost reprezentată anul acesta de celebrii mici cu muştar, zacuscă, pandişpan de casă şi plăcintă cu brânză. "Micii au dispărut primii, iar internaţionalii au apreciat foarte mult gustul lor. Am fost cinci voluntari care am muncit cu o zi înainte la pregătirea acestor bucate. A fost o experienţă frumoasă, din care am învăţat foarte multe", a declarat Alexandra Maravela, una dintre voluntare.

După degustare, participanţii au reuşit să se exprime şi prin dans. "A fost o călătorie în jurul lumii, pe care voluntarii şi profesorii care predau în cadrul proiectelor Discover şi Explore o realizează în fiecare an. Vrem să le arătăm gălăţenilor obiceiuri şi tradiţii noi, moduri de a gândi şi experienţe inedite", a declarat Costin Popa, vicepreşedinte AIESEC.

Global Village este un eveniment axat pe schimbul de informaţii multiculturale, în care studenţi voluntari se fac cunoscuţi comunităţii prin tradiţii şi obiceiuri.

Citit 2680 ori Ultima modificare Luni, 29 Iulie 2019 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.