Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

O platformă virtuală special creată pentru a facilita învăţarea limbii engleze şi de către persoanele adulte cu dizabilităţi, îndeosebi cu dizabilităţi fizice şi senzoriale, e în lucru în cadrul unui proiect la care a participat şi o delegaţie reprezentând Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi. Timp de cinci zile, studenţii gălăţeni au mers la Universitatea din Burgos, Spania, în cadrul proiectului european "Accessible Online environment for encouraging autonomous English language learning aimed at people with disabilities". Aici au îmbinat, alături de participanţi din cinci ţări - Portugalia, Irlanda, Serbia, România şi Spania - activităţile de învăţare, în mediul virtual, cu cele nonformale, vizitând diferite organizaţii din Burgos care lucrează cu persoane cu nevoi educaţionale speciale, în vederea integrării lor sociale, educaţionale şi profesionale. Platforma va fi definitivată în octombrie şi va fi accesibilă în baza unui manual de utilizare şi persoanelor cu dizabilităţi din România, ce vor dori să înveţe limba engleză. Proiectul este finanțat prin Erasmus+ şi îşi propune să dezvolte instrumente de învăţare autonomă a limbii engleze pentru persoanele cu dizabilităţi, adică să contribuie la dezvoltarea competenţelor de comunicare a acestora, în vederea integrării sociale şi profesionale.

Citit 280 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2019 18:34

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro