Universitatea Junior şi-a deschis oficial porţile

Universitatea Junior şi-a deschis oficial porţile
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În prezenţa părinţilor şi a cursanţilor interesaţi, Universitatea Junior, cea mai tânără formă de educaţie şi formare continuă de la Dunărea de Jos, marcă a Departamentului de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic (DFCTT), şi-a deschis ieri porţile.

În sala D01 de la Inginerie, cei trei profesori iniţiatori, Ioan Mitrofan, de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, Iulia Danilescu şi Laura Danilescu, şi-au prezentat modulele, au anunţat orarul şi modalitatea de lucru cu cei înscrişi, pe categorii de vârstă. Asta în condiţiile în care numai la Modulul “Artă digitală. Proiectarea jocurilor” sunt peste 80 de doritori să descifreze tainele designului pe calculator. În primul semestru se vor desfăşura primele două module, este vorba de "Grafica digitală tradițională" şi "Artă digitală. Proiectarea jocurilor", urmând ca din februarie să se desfăşoare şi celelalte două: "Modelarea și proiectarea virtuală 3D" şi "Crearea site-urilor web". La final, participanții vor primi certificate de absolvire.

După ce au văzut, în detaliu, ce se va întâmpla la fiecare modul în parte, cei prezenţi au avut ocazia să afle, în premieră, şi ce alte cursuri mai are în pregătire DFCTT, în cadrul acestui program. Este vorba de "Robotică educaţională", un curs la cerere, pe module concentrate, iniţiat de şef lucrări dr. ing. Luigi Renato Mistodie, un curs de nutriţie, intitulat "Nutriţie. Alimentaţie sănătoasă. Alimente", elaborat de lect. dr. ing. Ina Vasilean, şi de cursuri de limbă engleză, franceză, germană sau italiană, elaborate de cadrele didactice de la Facultatea de Litere.

Citit 4055 ori Ultima modificare Marți, 17 Septembrie 2019 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.