Se fac alegeri pentru consiliul elevilor, în şcoli şi în judeţ. ÎNSCRIERI

Se fac alegeri pentru consiliul elevilor, în şcoli şi în judeţ. ÎNSCRIERI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Județean al Elevilor Galați anunță începutul alegerilor pentru Consiliul Școlar al Elevilor, respectiv, Consiliul Județean al Elevilor. Condițiile de participare la alegeri sunt următoarele: elevii nu se pot afla în an terminal de studiu al ciclului liceal, nu pot fi afiliați politic și nu pot prezenta situații de repetenție în anii precedenți.

Candidații pentru funcțiile din Consiliul Școlar al Elevilor depun în perioada specificată de calendarul alegerilor un dosar comisiei stabilite în unitatea de învățământ, care va conține următoarele documente: formularul de candidatură, acordul parental în cazul minorilor și o declarație conform căreia nu sunt afiliați unei entități cu caracter politic sau unui partid politic.

În cazul candidaturii pentru o funcție în Consiliul Județean al Elevilor, documentele menționate vor fi însoțite de CV, o strategie de dezvoltare și un plan de acțiune pentru mandat.

În contextul validării dosarului, urmează campania electorală, dezbateri la nivel școlar sau la nivel județean, apoi exercitarea votului secret de către elevi.

Citit 1701 ori Ultima modificare Marți, 17 Septembrie 2019 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.