16 şcoli din Galaţi, asistate de oameni de afaceri

16 şcoli din Galaţi, asistate de oameni de afaceri

Şcoala nr. 29, una dintre unităţile incluse în program
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

16 şcoli din Galaţi au fost selectate în cadrul proiectului "Edu Networks", prima alianță din care fac parte nouă ONG-uri și oameni de afaceri care lucrează împreună pentru a sprijini transformarea educației în școlile românești. În total, au intrat în program 114 școli din toată ţara, dintre cele 700 care au depus proiecte.

Școlile intrate în program în acest an vor fi ajutate şi în următorii patru ani şi vor lucra cu mentori și facilitatori profesioniști pentru a crește calitatea educației. Scopul proiectului "Edu Networks" este să încurajeze școlile să dezvolte o cultură organizațională democratică și dezvoltare sustenabilă și inovare, să reducă abandonul școlar, să crească ratele de promovare, să scadă analfabetismul funcțional și să crească motivația profesorilor, printre altele. Fiecare şcoală înscrisă în proiect va primi o finanţare în jur de 15.000 de euro, bani care se vor folosi pentru a-i învăţa pe oamenii de acolo să înveţe să-şi găsească singuri resursele. 

Cele 114 școli au fost selectate în urma evaluării completării formularului de înscriere, ținând cont de motivație și determinare, de provocările și nevoile de creștere ale școlilor, precum și de formarea de grupuri de minimum zece școli apropriate geografic, care pot forma un cluster. Cele 16 unităţi de învăţământ din Galaţi sunt: Liceul Tehnologic "Simion Mehedinţi", Şcoala "Sfinţii Împăraţi", Şcoala Nr. 22, Liceul Teoretic "Emil Racoviţă", Şcoala Nr. 5, Şcoala "Ludovic Cosma", Şcoala "Ştefan cel Mare", Şcoala "C. Gh. Marinescu", Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 39, Şcoala Nr. 29, Şcoala Nr. 10, Şcoala "Miron Costin", Şcoala "Dan Barbilian", Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 30, Şcoala Nr. 7 şi Şcoala "Grigore Moisil".

Citit 6574 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2019 12:35

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro