Deschidere festivă cu veşti bune la Universitatea seniorilor

Deschidere festivă cu veşti bune la Universitatea seniorilor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Circa 200 de studenţi au participat astăzi la deschiderea cursurilor Universităţii Vârstei a Treia, un proiect pilot, unic în ţară, care a ajuns deja în al patrulea an de fiinţare la Galaţi.

Studenţii seniori au ascultat cuvintele “de învăţătură” din partea cadrelor didactice, dar şi încurajările de la “bobocii veterani”, apoi s-au pus la curent cu noutăţile din acest an universitar. Aşa au aflat că au un nou coordonator: e vorba de conf. dr. Andreea Elena Matic de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, că vor putea ţine cursuri, că U3A se va extinde în Republica Moldova şi că lunar se vor organiza conferinţe internaţionale sau naţionale, pe teme de interes.

Studenţii seniori, viitori lectori

O iniţiativă interesantă, în premieră anul acesta la U3A, este că organizatorii vor permite cursanţilor să ţină prelegeri, dacă vor fi doritori. Asta înseamnă că cei care simt nevoia să împărtăşească din experienţa lor profesională, pot cere să le “predea” colegilor unul sau mai multe module, în cadrul disciplinelor propuse la U3A: Drept, Economie, Nutriţie şi ingineria alimentelor, Ştiinţe şi tehnologie, Istorie şi Filosofie, Artă şi literatură, Teologie, Turism, Informatică, Kinetoterapie, Medicină şi psihologie. ”Ne dorim o colaborare interactivă, încercăm să profităm de experienţa dumneavoastră, mulţi fiind cadre didactice. Suntem convinşi că vom avea ce să învăţăm de la fiecare”, a explicat prof. dr. Florin Tudor, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice. 

Păstrând bunele practici din ceilalţi ani, cadrele didactice promit, de asemenea, organizarea unor conferinţe lunare, cu invitaţi din ţară sau străinătate, pe teme de interes pe care şi le vor alege seniorii cursanţi.

U3A se extinde la Chişinău

Cadrele didactice care au pus bazele U3A la Galaţi vor semna un parteneriat cu cele de la Universitatea “Ion Creangă” din Chişinău, pentru a organiza şi peste Prut cursuri mixte pentru seniori. Prof. univ. dr. ing. Silvius Stanciu, directorul Direcţiei de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic de la Dunărea de Jos, a propus studenţilor o colaborare fructuoasă cu cei din Republica Moldova, iar veteranii au avut drept primă iniţiativă organizarea unei caravane care să unească cele două maluri ale Prutului. “Ne dorim un schimb de experienţă util, prin care seniorii noştri, care vin deja de patru ani la U3A, să îi iniţieze pe cei de peste Prut, să organizăm conferinţe comune şi întâlniri din care să învăţăm lucruri frumoase. Suntem români, nu vom face politică, promovăm unitatea”, a explicat Silvius Stanciu.

Citit 2170 ori Ultima modificare Luni, 07 Octombrie 2019 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.