Elevii se plâng că nu au fost notaţi corect de profesori

Elevii se plâng că nu au fost notaţi corect de profesori
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) din Galaţi a întocmit şi a dat publicităţii un raport privind implementarea statutului elevilor în instituţiile de învăţământ, document pe care şi-au propus să-l realizeze anual. Concluziile din raport au fost stabilite în urma chestionării a 1.199 elevi de liceu şi gimnaziu din mediul urban şi rural şi a 104 cadre didactice.

"Am descoperit agravarea problemei întâlnite în anii precedenți, aceea că regulamentele de organizare internă ale instituțiilor şcolare sunt considerate de conducere acte normative superioare Statutului elevului, ducând astfel la încălcarea drepturilor elevilor", a declarat preşedintele CJE Galați,  Eduard Munteanu.

Rezultatele acestui an arată că doar un procent de 76 la sută dintre elevii respondenţi ştiu de existenţa Statutului Elevului. De asemenea,  printre procentajele prezentate în raport se sesizează că 45 la sută dintre elevi au fost supuşi mustrărilor în faţa colectivului clasei, 20 la sută nu au putut intra în incinta şcolii din cauza nepurtării uniformei (care nu este obligatorie) şi 38 la sută dintre elevii respondenți au fost supuși unui tratament discriminatoriu în cadrul unității de învățământ. Totodată, un procent de 62 la sută dintre elevii gălățeni mărturisesc că nu au avut parte de o evaluare obiectivă.

Citit 2011 ori Ultima modificare Marți, 08 Octombrie 2019 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.