”După cercetare, nu avem o altă prioritate decât să vorbim cu tinerii”

”După cercetare, nu avem o altă prioritate decât să vorbim cu tinerii”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Cercetătorii de la Măgurele, care au venit la Ugal Invent pentru a le oferi tinerilor din Galaţi, în premieră, o imagine a proiectului Extreme Light Infrastructure (ELI) - Nuclear Physics, adică a celui mai mare laser din lume, aflat în România, au precizat că următoarea prioritate după cercetare o reprezintă discuţiile cu tinerii.

"Ne-am concentrat să le arătăm elevilor şi studenţilor ce reprezintă cel mai mare laser din lume din punctul de vedere al cunoaşterii umane, care este utilitatea pentru societatea românească şi care sunt domeniile în care sperăm să obţinem rezultate. Le-am arătat cum ar putea ei să interacţioneze cu această realizare a şcolii româneşti de fizică şi unde şi-ar putea găsi locul ca viitori absolvenţi", a declarat drd. Dragoş Şeuleanu, CEO la Măgurele High Tech Cluster. Cercetătorii de la Măgurele s-au întâlnit şi cu profesorii de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi, pentru că doresc să dezvolte, împreună cu câteva spitale şi facultăţi din ţară, un Centru Naţional de Medicină Nucleară, un centru de diagnoză şi de cercetări aplicate în domeniul prevenirii şi tratării cancerului.

Eli recrutează cei mai buni tineri

Oaspeţii de la Măgurele le-au povestit elevilor şi studenţilor traseul lor profesional şi le-au arătat noi oportunităţi de dezvoltare a carierei. "Le-am vorbit tinerilor din Galaţi despre recrutare, despre posibilitatea de a veni alături de noi, după terminarea facultăţii. Pe cei mai buni, îi ajutăm pe perioada masteratului şi a doctoratului, ei trebuie să dorească să rămână în ţară şi să fie cei mai buni. Pot pleca să vadă şi alte laboratoare, dar e mai indicat să plece în zona de cercetare post-doctorală, decât acum, la început de drum. Le-am explicat că şi în România există domenii în care se pot dezvolta, că nu e nevoie să rămână definitiv în străinătate pentru o carieră de succes. Avem nevoie de tineri în domenii ca inginerie, fizică, biologie, medicină. Cel mai bun echipament din lume cere cei mai buni cercetători", a explicat Dragoş Şeuleanu.

Elevii şi studenţii, în vizită la ELI

Apoi, oaspeţii i-au invitat pe tinerii prezenţi în sala Senatului la un tur virtual al Laboratorului, cu ajutorul tehnologiei VR, cu promisiunea că vor putea veni şi fizic pe platformele Institutului, dacă vor dori.

Citit 2044 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2019 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.