Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi organizează, până pe 30 octombrie, o serie de manifestări pentru a marca 30 de ani de la căderea comunismului. Ieri, istoricul Florian Banu, de la Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a prezentat în faţa studenţilor date despre Mihai Caraman, cel mai celebru spion al României comuniste, născut la Oancea, judeţul Galaţi. Cu acest prilej, a fost lansată şi monografia "Mihai Caraman, un spion român în Războiul Rece", bazată pe o bogată documentaţie de arhivă, dar şi pe interviuri ale autorului Florian Banu cu celebrul personaj.

Azi, de la ora 10,00, are loc, în sala AS 004, conferinţa "Revoltele ţărăneşti împotriva colectivizării. Regiunea Galați. Vadu Roșca, Suraia, Răstoaca, Cudalbi (1957-1958)", organizată cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Participă Octavian Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România; Octavian Roske, Institutul Naţional pentru Studierea Totalitarismului; Marius Oprea şi Nicoleta Şerban, IICCMER; Dorin Dobrincu şi Alexandru Aioanei, de la Institutul „A. D. Xenopol” din Iaşi; Dan Salaga, CNSAS; Camelia Sandu, profesor de istorie; Aurel Crăciun şi Marin Apostu, martori ai revoltelor şi ai represiunii. Mâine, de la ora 17,00, la Sala Senatului Universităţii „Dunărea de Jos”, va fi lansată cartea "Panorama comunismului în Moldova Sovietică", cu participarea istoricilor din Republica Moldova: Svetlana Cebotari, Mariana Ţăranu, Sergiu Musteaţă, Ion Valer Xenofontov şi a editorului volumului, Liliana Corobca.

Citit 355 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2019 15:18

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro