Târgul educaţional 2019, desfășurat la Universitatea ”Dunărea de Jos”, a ajuns la inima elevilor

Târgul educaţional 2019, desfășurat la Universitatea ”Dunărea de Jos”, a ajuns la inima elevilor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

14 facultăţi au adus din sălile de curs tot ce au avut mai bun, pentru a le capta atenţia liceenilor şi a le lăsa o amintire frumoasă la Târgul Educaţional care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, în holul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi.

A fost o acţiune plină de creativitate, menită să îi sensibilizeze pe toţi cei aproape 10.000 de liceeni de clasa a X-a, a XI-a şi a XII-a din judeţul nostru şi să le arate că au unde să îşi construiască o carieră aproape de casă.

Astfel, cei de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport sau Arte au umplut holul Universităţii cu dansuri, cântece, improvizaţii actoriceşti, Medicina a impresionat cu experimente şi mulaje, Facultatea de Inginerie cu imprimantele şi cartul construit de studenţi, iar SIA a adus pentru degustare preparate pregătite în staţiile proprii. Nu au lipsit dronele de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, roboţii de la Calculatoare, trusa criminalistului de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, vitrina cu cărţi şi reviste vechi a celor de la Litere, expoziţia de picturi şi desene semnate de cursanţii de la Universitatea Junior sau prăjiturile delicioase şi fluturaşii seniorilor de la U3A.

"Este foarte important pentru noi să oferim o imagine completă despre universitate: e un loc unde oamenii învaţă, se formează, fac cercetare, dar se şi distrează, se cunosc unii pe alţii, fac activităţi multiple. E obligaţia noastră să le prezentăm toate aceste aspecte, având în vedere că perioada studenţiei este cea mai frumoasă etapă din viaţă. Sperăm ca toată lumea să înveţe ceva, să se simtă bine, să cunoască lucruri bune despre universitate, iar noi să completăm imaginea pe care aceasta o are în comunitatea gălăţeană", a declarat, în deschidere, prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, preşedintele Senatului. La rândul său, organizatorul evenimentului, prorectorul Silvius Stanciu, a precizat că târgul va deveni o tradiţie. "Vom mai organiza un astfel de eveniment special la Tecuci, apoi vom merge cu oferta noastră, în aceeaşi formulă, la Brăila, Constanţa, Tulcea, Buzău, Focşani, Vaslui, Slobozia, Bacău. Avem o ofertă complexă, care include pregătirea elevilor de la vârsta de 8 ani (Universitatea Junior), dar şi a bunicilor (U3A), proiecte unice în ţară, apoi avem peste 71 de specializări la licenţă, în diferite domenii, care pot continua cu masterate şi doctorate. Este un prim eveniment pe care îl organizăm şi încercăm să le arătăm partenerilor noştri - elevii - şi comunităţii locale că suntem o universitate deschisă, prietenoasă şi îi aşteptăm cu drag", a declarat prof. dr. ing. Silvius Stanciu.

Elevii prezenţi au fost la rândul lor încântaţi de iniţiativă: "Putem să ne facem o idee, pe baza demonstraţiilor pe care le vedem, despre ceea ce am putea face pe viitor. Este bine să ştii dacă oraşul tău e capabil să îţi asigure o carieră aşa cum o doreşti", a explicat o elevă din clasa a XI-a la CNMK, interesată de Medicină.

Citit 1571 ori Ultima modificare Duminică, 24 Noiembrie 2019 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.