Siguranţă în şcoli, dar şi în preajma lor

Siguranţă în şcoli, dar şi în preajma lor

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Din primele zile de şcoală şi până în iunie anul viitor, la nivelul municipiului Galaţi se desfăşoară planul de acţiune "Siguranţa în şcoli". Demarat de doar două luni, planul de acţiune are drept scop combaterea faptelor antisociale în zona şcolilor, dar şi siguranţa elevilor în trafic. Astfel, în această perioadă, poliţiştii locali au organizat 30 de acţiuni (de informare şi prevenţie) şi au legitimat 197 de persoane, dintre care 91 de elevi. În urma acestor acţiuni, oamenii legii au aplicat 136 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste 23.000 de lei.
Amenzile au fost date pentru: murdărirea domeniului public, parcarea pe trotuar, comerţ neautorizat (HCL 260/2018), consum de băuturi alcoolice, tulburarea ordinii şi liniştii publice (Legea 61/1991), încălcarea Legii 349/2002, încălcarea prevederilor OUG 195/2002.
În cadrul Planului de măsuri "Siguranţa în şcoli", 16 elevi au fost depistaţi în timp ce absentau de la cursuri, iar alţi 61 au fost sancţionaţi pentru diverse abateri (fumat în loc nepermis, murdărirea domeniului public).
Cei care se abat de la prevederile legale trebuie să ştie că pot primi o amendă de minimum 700 de lei, plătibilă la jumătate, respectiv 350 de lei, în termen de 15 zile.

Citit 1258 ori Ultima modificare Marți, 26 Noiembrie 2019 18:36

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro