Cele mai bune sfaturi pentru elevi, de la poliţişti

Cele mai bune sfaturi pentru elevi, de la poliţişti
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Grădinițele, şcolile și liceele îşi deschid iar porţile, după cele 23 de zile de vacanță de iarnă. Polițiștii sunt la datorie pentru siguranța elevilor şi le adresează cele mai utile sfaturi pentru a evita să intre în necazuri, devenind victime ale hoţilor sau în accidente rutiere. 

Elevii pornesc din nou pe drumul ce duce spre şcoală, iar siguranţa lor depinde în mare măsură de felul în care sunt educaţi de părinţi, de dascăli şi nu în ultimul rând de poliţişti. Aceştia din urmă le adresează micuţilor şi adolescenţilor o serie de recomandări foarte folositoare, bune de urmat atât în afara instituţiilor de învăţământ, cât şi în clasă, astfel încât să nu devină victime ale hoţilor, ale propriilor colegi, ale persoanelor necunoscute ori ale maşinilor, în accidente de circulaţie. 

Sfaturi utile:

- În drumul tău spre școală sau spre casă respectă mereu regulile de circulație! Nu alerga pe trecerile de pietoni!

- Ține-ți mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil! E de preferat să nu asculți muzică la căşti atunci când mergi pe drum. Atenţia ta este astfel mult diminuată!

- Focul nu reprezintă un mod de distracție!

- Ai grijă la grupul de prieteni. Spune „NU” dacă aceștia îți propun să faci lucruri care te pot afecta negativ pe tine sau pe alții din jurul tău!

- Fii atent la prietenii virtuali și informațiile pe care le postezi / transmiți pe internet și pe rețelele de socializare!

- Nu te lăsa păcălit de „bunele intenții” ale necunoscuților sau de oferte „unice” doar pentru tine din surse pe care nu le poți verifica! Nu accepta nici compania persoanelor necunoscute şi nu primi nimic de la ei, indiferent ce-ți spun!

- Nu te lăsa „încătușat” de consumul de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive!

- La școală, ai grijă de lucrurile personale şi de bunurile şcolii! Nu umbla cu lucrurilor colegilor fără acordul lor şi nu le ascunde, nici măcar în joacă!

- În pauză, nu pleca din curtea școlii!

- Protejează elevii mai mici şi ajută-i să se simtă în siguranţă!

- Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament și nu răspunde la provocări!

- Apelează la sfatul unui adult (părinți, profesori, consilieri) atunci când te afli în dificultate!

Citit 1431 ori Ultima modificare Duminică, 12 Ianuarie 2020 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.