Patru milioane de lei pentru reabilitarea şcolilor din Drăguşeni (FOTO)
Foto: Bogdan Codrescu

Patru milioane de lei pentru reabilitarea şcolilor din Drăguşeni (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Patru şcoli din comuna Drăguşeni au primit finanţate de aproape patru milioane de lei pentru modernizare şi extindere, în vederea dotării cu centrale termice, toalete interioare şi apă curentă, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II.

Deşi contractele de finanţare sunt semnate şi s-au derulat şi licitaţiile, lucrările se vor realiza pe rând, întrucât nu aveau copiii unde să înveţe, dacă se începea reabilitarea peste tot.

"La Drăguşeni şi Căuieşti, lucrările se apropie de final. Se face extindere pentru dotare cu centrale termice şi grupuri sanitare interioare, dar şi modernizare, lucrări de zugrăvit, pus gresie şi ferestre termopan la fiecare unitate de învăţământ. După ce vor fi finalizare aceste două unităţi, mutăm copiii de la Fundeanu şi Adam, pentru a începe lucrările şi acolo", spune primarul Dumitru Vintilă.

Şcolile din Drăguşeni erau citate, până anul acesta, în toate materialele Direcţiei de Sănătate Publică printre unităţile neautorizate sanitar, pentru că nu aveau reţea de apă curentă. Profitând de banii primiţi prin PNDL, primarul a decis să rezolve şi această problemă: "Am forat la fiecare unitate de învăţământ puţuri şi am achiziţionaat pompe, astfel încât toate vor avea apă curentă în regim propriu. Din nefericire, în comuna noastră, apa nu este potabilă, o vom folosi doar la toalete şi la spălat pe mâini. Pentru băut, am achiziţionat dozatoare din bugetul local", precizează edilul.

Lucrările la celelalte două unităţi de învăţământ vor începe în vacanţă, astfel încât anul viitor elevii de la Drăguşeni vor învăţa în condiţii ca la oraş, în şcoli dotate cu toate utilităţile, aşa cum este normal.

În paralel cu lucrările din şcoli se construiesc toalete interioare şi la trei dintre grădiniţele comunei, prin fonduri primite de la Ministerul Educaţie şi Cercetării. "Sunt copii de grădiniţă pe care-i vom muta în şcoală, odată cu reabilitarea clădirilor, dar la Ghingheşti, Nicopole şi Căuieşti este nevoie să construim grupuri sanitare în interior, întrucât vor fi folosite aceleaşi sedii ca şi până acum", a mai precizat primarul Dumitru Vintilă.

Citit 1753 ori Ultima modificare Marți, 04 Februarie 2020 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.