Şobolan filmat de elevi într-o clasă la Colegiul Naţional ”Al. I. Cuza” (VIDEO)
Foto: Arhiva ”Viața liberă”

Şobolan filmat de elevi într-o clasă la Colegiul Naţional ”Al. I. Cuza” (VIDEO)
Conducerea a fost amendată pentru că nu făcuse deratizarea
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Elevii unei clase a XII-a de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" au filmat un şobolan pe care l-au găsit în sala unde învăţau la demisolul clădirii. În timp ce elevii declară că asemenea incidente au mai avut loc în unitatea de învăţământ, directoarea susţine că "este un caz singular". Direcţia de Sănătate Publică a amendat conducerea colegiului pentru că nu mai făcuse deratizare de trei ani. 

Elevii unei clase de la Colegiul Naţional "Al. I Cuza" au avut o surpriză neplăcută când au încercat să intre în sala de curs şi au surprins un şobolan alergând pe sub bănci. Scena a fost filmată şi făcută publică. 

Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică au vizitat imediat şcoala şi au constatat că, deşi legislaţia prevede ca deratizarea să se facă în unităţile de învăţământ la fiecare şase luni, la "Cuza" astfel de operaţiuni s-au făcut în urmă cu trei ani. Prin urmare, conducerea a fost sancţionată cu o amendă de 3.000 de lei şi i s-a cerut remediarea situaţiei. 

Deşi elevii susţin că astfel de cazuri în care au surprins rozătoare în incinta colegiului s-au mai întâmplat, directoarea Iulia Chirnoagă susţine că a fost un "caz singular".

"Este o exagerare. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva. E drept că nu am făcut deratizare la începutul anului şcolar. Dar s-a făcut dezinsecţie. Avem contract cu o firmă de deratizare, va trebui să explice aparatul administrativ al şcolii de ce nu s-au respectat termenele. E o greşeală pe care ne-o asumăm, am plătit deja amendă. Deratizarea se va face la sfârşitul acestei săptămâni, cât nu sunt cursuri în şcoală", susţine Iulia Chirnoagă.

Aceasta explică faptul că incidentul s-a întâmplat la o clasă la demisol, unde trec conductele clădirii care sunt mascate cu un tavan fals. "Deratizarea se face pe podea. La noi şobolanul a venit prin tavanul fals. De aceea am făcut o adresă la Primărie prin care solicităm să vină cineva la faţa locului şi să ia măsuri. Să înlocuiască tavanul fals cu rigips, astfel încât să nu ne mai confruntăm cu asemenea situaţii", mai spune Iulia Chirnoagă.

Inspectoarea generală Mioara Enache susţine că va trimite pe cineva să verifice de ce nu s-au respectat procedurile de deratizare. "Doamna directoare trebuia să desemneze o persoană care să se ocupe de această problemă. Dacă nu a desemnat, trebuia să se ocupe personal. Vom vedea care e situaţia. Cred că e o neglijenţă în serviciu care a avut loc pe fondul că s-a sperat ca instituţia să se mute anul acesta în clădirea nouă, campusul destinat colegiului, construit pe amplasamentul Şcolii nr. 7. Ar fi trebuit ca această mutare să fi avut loc în vacanţa de iarnă, dar nu s-a întâmplat acest lucru, deoarece, am înţeles, sunt câteva detalii de pus la punct. Urmează ca elevii şi profesoriii să se mute în noul spaţiu fie în vacanţa de Paşte, fie la începutul anului şcolar viitor", ne-a explicat Mioara Enache.

Citit 7360 ori Ultima modificare Luni, 10 Februarie 2020 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.