Şobolan filmat de elevi într-o clasă la Colegiul Naţional ”Al. I. Cuza” (VIDEO)

Şobolan filmat de elevi într-o clasă la Colegiul Naţional ”Al. I. Cuza” (VIDEO)

Conducerea a fost amendată pentru că nu făcuse deratizarea Arhiva ”Viața liberă”
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
5 comentarii

Elevii unei clase a XII-a de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" au filmat un şobolan pe care l-au găsit în sala unde învăţau la demisolul clădirii. În timp ce elevii declară că asemenea incidente au mai avut loc în unitatea de învăţământ, directoarea susţine că "este un caz singular". Direcţia de Sănătate Publică a amendat conducerea colegiului pentru că nu mai făcuse deratizare de trei ani. 

Elevii unei clase de la Colegiul Naţional "Al. I Cuza" au avut o surpriză neplăcută când au încercat să intre în sala de curs şi au surprins un şobolan alergând pe sub bănci. Scena a fost filmată şi făcută publică. 

Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică au vizitat imediat şcoala şi au constatat că, deşi legislaţia prevede ca deratizarea să se facă în unităţile de învăţământ la fiecare şase luni, la "Cuza" astfel de operaţiuni s-au făcut în urmă cu trei ani. Prin urmare, conducerea a fost sancţionată cu o amendă de 3.000 de lei şi i s-a cerut remediarea situaţiei. 

Deşi elevii susţin că astfel de cazuri în care au surprins rozătoare în incinta colegiului s-au mai întâmplat, directoarea Iulia Chirnoagă susţine că a fost un "caz singular".

"Este o exagerare. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva. E drept că nu am făcut deratizare la începutul anului şcolar. Dar s-a făcut dezinsecţie. Avem contract cu o firmă de deratizare, va trebui să explice aparatul administrativ al şcolii de ce nu s-au respectat termenele. E o greşeală pe care ne-o asumăm, am plătit deja amendă. Deratizarea se va face la sfârşitul acestei săptămâni, cât nu sunt cursuri în şcoală", susţine Iulia Chirnoagă.

Aceasta explică faptul că incidentul s-a întâmplat la o clasă la demisol, unde trec conductele clădirii care sunt mascate cu un tavan fals. "Deratizarea se face pe podea. La noi şobolanul a venit prin tavanul fals. De aceea am făcut o adresă la Primărie prin care solicităm să vină cineva la faţa locului şi să ia măsuri. Să înlocuiască tavanul fals cu rigips, astfel încât să nu ne mai confruntăm cu asemenea situaţii", mai spune Iulia Chirnoagă.

Inspectoarea generală Mioara Enache susţine că va trimite pe cineva să verifice de ce nu s-au respectat procedurile de deratizare. "Doamna directoare trebuia să desemneze o persoană care să se ocupe de această problemă. Dacă nu a desemnat, trebuia să se ocupe personal. Vom vedea care e situaţia. Cred că e o neglijenţă în serviciu care a avut loc pe fondul că s-a sperat ca instituţia să se mute anul acesta în clădirea nouă, campusul destinat colegiului, construit pe amplasamentul Şcolii nr. 7. Ar fi trebuit ca această mutare să fi avut loc în vacanţa de iarnă, dar nu s-a întâmplat acest lucru, deoarece, am înţeles, sunt câteva detalii de pus la punct. Urmează ca elevii şi profesoriii să se mute în noul spaţiu fie în vacanţa de Paşte, fie la începutul anului şcolar viitor", ne-a explicat Mioara Enache.

Citit 6476 ori Ultima modificare Luni, 10 Februarie 2020 00:17

5 comentarii

 • postat de P. Opa Duminică, 09 Februarie 2020 14:13 188.24.242.*** Link la comentariu
  0
  3

  Un membru psd sub acoperire . Sub acoperirea scolii ca acesti nimeni nu prea au auzit de scoli .

  Raportează
 • postat de Florin Sâmbătă, 08 Februarie 2020 02:40 82.78.124.*** Link la comentariu
  1
  8

  Cica ,,trebuia mai intai sa semnaleze problema la directiune si apoi sa posteze filmarea"De tot rasul logica asta.
  Pai am vazut-Un caz singular..

  Raportează
 • postat de Pavel Dorina Vineri, 07 Februarie 2020 16:07 78.96.80.*** Link la comentariu
  16
  14

  Elevii și profesorii cuzisti puteau semnala problema dacă aceasta exista de o perioada mare de timp. Au existat multe generații acolo care nu au întâmpinat astfel de probleme. Iar persoana care a postat trebuia mai întâi sa semnaleze problema la directiune și dacă nu s.ar fi întâmplat nimic sa de.a mai departe filmarea. Problemele nu se rezolva asa iar pentru ca presa exagerează uneori pentru a mari raitingul se da vina la nivel de liceu nu pe cei care trebuiau sa verifice asta. Știe cineva ca in semestrul școlar precedent au existat inspectori și controale în acest liceu dar nu sa descoperit nimic patologic(anormal).

  Raportează
 • postat de Ana Maria Vineri, 07 Februarie 2020 15:54 82.137.12.*** Link la comentariu
  21
  10

  Bine ca se pune accent pe minusuri, dar nimeni nu apreciază plusurile, și toata munca elevilor liceului. #mandracasuntcuzista

  Raportează
 • postat de Paul Mironov Vineri, 07 Februarie 2020 12:52 95.77.107.*** Link la comentariu
  4
  35

  Este plina toata zona de soboloani!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.