S-a stins Profesorul Emil Ceangă

S-a stins Profesorul Emil Ceangă
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Colectivul de cadre didactice din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică aduce un ultim omagiu unei personalităţi a învăţământului superior gălăţean, necontestat om de ştiinţă, atât pe plan naţional, cât şi internaţional: profesorul emerit dr. ing. Emil Ceangă. Un intelectual în adevăratul sens al cuvântului, cu o statură academică şi morală de excepţie, profesorul Ceangă şi-a pus întreaga activitate academică în slujba universităţii.

Numele profesorului este direct legat de Şcoala de Automatică din Universitate, fiind, pe drept cuvânt, considerat întemeietorul acesteia. Tot el a consolidat colective puternice în domeniile electronicii şi ingineriei electrice, fiind promotorul învăţământului de profil electric în instituţia gălăţeană. În calitate de Decan al Facultăţii de Nave şi Inginerie Electrică, a avut un rol determinant în înfiinţarea şi dezvoltarea specializărilor de Automatică şi Informatică Aplicată, Electronică Aplicată, Telecomunicaţii şi Acţionări Electrice. La nivel naţional, a fost distins cu Ordinul “Meritul Ştiinţific” clasa a III-a și a fost membru al Academiei de Ştiinţe Tehnice, Secţia Electronică şi Automatică. În 2015 a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Galaţi, iar în anul 2016, pe cel de Profesor emerit al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.

În plan internaţional, a fost distins cu Ordinul “Palmes Académiques” în grad de Cavaler, acordat de Guvernul Franţei şi a fost “Profesor invitat” la universităţi de prestigiu, pentru activităţi de cercetare-doctorat în Franţa şi în Canada.

Citit 2953 ori Ultima modificare Luni, 10 Februarie 2020 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.