S-a stins Profesorul Emil Ceangă

S-a stins Profesorul Emil Ceangă
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Colectivul de cadre didactice din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică aduce un ultim omagiu unei personalităţi a învăţământului superior gălăţean, necontestat om de ştiinţă, atât pe plan naţional, cât şi internaţional: profesorul emerit dr. ing. Emil Ceangă. Un intelectual în adevăratul sens al cuvântului, cu o statură academică şi morală de excepţie, profesorul Ceangă şi-a pus întreaga activitate academică în slujba universităţii.
Numele profesorului este direct legat de Şcoala de Automatică din Universitate, fiind, pe drept cuvânt, considerat întemeietorul acesteia. Tot el a consolidat colective puternice în domeniile electronicii şi ingineriei electrice, fiind promotorul învăţământului de profil electric în instituţia gălăţeană. În calitate de Decan al Facultăţii de Nave şi Inginerie Electrică, a avut un rol determinant în înfiinţarea şi dezvoltarea specializărilor de Automatică şi Informatică Aplicată, Electronică Aplicată, Telecomunicaţii şi Acţionări Electrice. La nivel naţional, a fost distins cu Ordinul “Meritul Ştiinţific” clasa a III-a și a fost membru al Academiei de Ştiinţe Tehnice, Secţia Electronică şi Automatică. În 2015 a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Galaţi, iar în anul 2016, pe cel de Profesor emerit al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.
În plan internaţional, a fost distins cu Ordinul “Palmes Académiques” în grad de Cavaler, acordat de Guvernul Franţei şi a fost “Profesor invitat” la universităţi de prestigiu, pentru activităţi de cercetare-doctorat în Franţa şi în Canada.

Citit 2802 ori Ultima modificare Luni, 10 Februarie 2020 18:40

2 comentarii

 • postat de Boncan
  Marți, 11 Februarie 2020 13:13
  5.13.133.***
  Dzeu sa-l odihneasca in pace! Un profesor foarte bun dar si foarte exigent la examen.
  Dintre toate examenele din facultate, pot spune ca cel al dansului, TRA-ul a fost cel mai greu examen.
  Odihneste-te in pace Dle Profesor.
  Promotia 1995.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Vali
  Marți, 11 Februarie 2020 09:30
  5.13.209.***
  A fost un adevarat Profesor si OM! RIP.......
  0
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.