Mai puţini elevi în clase

Mai puţini elevi în clase

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
1 comentariu

Modificări masive la legea Educației au fost votate la începutul acestei săptămâni în Senat, cameră decizională în acest caz. Numărul copiilor în grupe a fost scăzut la 17 în grădiniță, în timp ce în învăţământul primar vor fi 22 de elevi și 26, în gimnaziu și liceu. Proiectul prevede că, în situații excepționale, grupele de la grădiniță și clasele de elevi de la școală “pot funcționa peste efectivul maxim, cu cel mult doi preșcolari sau elevi peste numărul maxim”.
Grupa de grădiniţă cuprinde în medie 12 preșcolari, dar nu mai puțin de şase și nu mai mult de 17. Până acum, legea prevedea maximum 20 de copii de grădiniță. La învăţământul primar clasa cuprinde în medie 17 elevi, dar nu mai puțin de 10 și nu mai mult de 22; în condiţiile în care ăn prezent maximul era de 25 de elevi în clasă. La gimnaziu şi liceu clasa cuprinde în medie 22 elevi, dar nu mai mult de 26; în condiţiile în care până acum maximul era de 30 de elevi în clasă.

Citit 1675 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2020 18:36

1 comentariu

  • postat de parinte de elev Joi, 13 Februarie 2020 08:44 109.97.51.*** Link la comentariu
    0
    3

    Degeaba se stabileste numarul maxim de elevi intr-o clasa de liceu, daca dupa repartizarea in functie de notele obtinute la Evaluarea nationala se admit transferuri pe baza de pile si relatii de la un liceu la altul iar numarul elevilor la anumite clase creste continuuuu... numai ca au parintii RELATII.... . Exemplu ferm: in clasa a IX-a au fost admisi 28 elevi, iar acum termina 33 elevi. Multi parinti au impresia ca avand copilul la un liceu de top este super, dar realitatea este crunta. La aceste licee daca nu iti pregatesti copilul in privat viitorul lui este RATAT. Sunt profesori la clasele a XII care predau materii de bacalaureat si care nu au nicio treaba cu acest examen. Replica dumnealor este"Eu respect PROGRAMA SCOLARA si nu ma intereseaza sa lucrez teste de bacalaureat". Va priveste cum va pregatiti. Acestia nu se pot numi DASCALI, dar trebuie sa recunosc ca sunt si profesori care isi merita salariile tinand cont de efortul depus. La ora, liceele care nu sunt printre primele in clasament au ajuns cu o rata de reusita la bacalaureat foarte mare. CINSTE acestor domni profesori.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.