Universitatea Junior începe o nouă serie de cursuri

Universitatea Junior începe o nouă serie de cursuri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cu patru module noi, Universitatea Junior (UJ) şi-a deschis, de ieri, porţile pentru un nou semestru. Înscrierile sunt în toi, iar cei care predau în cadrul acestui program, realizat în parteneriat cu Departamentul de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic, încearcă să îi atragă pe cei mici cu informaţii utile, de viitor.

Astfel, faţă de primul semestru, apare, în premieră, Cursul de Modelare şi proiectare 3D, realizat de arh. int. Iulia Danilescu, în care tinerii vor învăţa design de obiect, ajungând la final să îşi imprime creaţia în format 3D. Pentru Cursul de creare de site-uri web încă se mai aşteaptă doritori, pentru a se complete grupa, iar celelalte două module sunt cele din semestrul I: este vorba de Grafică şi anatomie artistică (cu lect. dr. Tudor Şerban, de la Facultatea de Arte), unde se pun bazele desenului şi picturii, şi Artă digitală, ilustraţie şi grafică (cu lect. dr. Ionuţ Mitrofan, iniţiatorul programului UJ), unde se lucrează pe tablete grafice. „Suntem la a doua serie de cursanţi, ritmul înscrierilor e îmbucurător, ceea ce demonstrează succesul acestui program unic în ţară, prin care noi ne dorim să arătăm că Universitatea este o instituţie prietenoasă, apropiată de cei mici, cu programe adaptate vârstei, cu dotări moderne şi personal calificat, cu pregătire şi experienţă pedagogică”, a declarat prorectorul Silvius Stanciu.

În pregătire, Masterchef Junior, Robotică şi Mişcare fizică pentru copii

Masterchef Junior este un curs gândit de Liliana Mihalcea de la S.I.A., pentru a le transmite micuţilor cu vârste de la opt ani informaţii despre nutriţie. Aici se va vorbi despre nutrienţi, meniuri atractive pentru copii şi adulţi pe zona de produse naturale, reguli de servire a mesei, felul în care se combină alimentele şi modul lor de pregătire. Cursanţii au ocazia să “studieze” în Laboratorul de Gastronomie al Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, în grupe de câte zece.

Robotica este destinată copiilor mai mari. “Ne dorim două grupe: de clasele V-III şi IX-XII, unde vom lucra pe două niveluri, începători şi avansaţi (pe aceştia din urmă îi vom testa). Pentru că sunt multe cluburi care fac cursuri de robotică în oraş, noi vrem să lucrăm pe echipamente LEGO şi Makeblock. Accentul se va pune 50 la sută pe construcţie şi 50 la sută pe programare, iar în cadrul cursurilor vor fi proiecte intermediare pe care elevii trebuie să le facă şi un proiect final”, a declarat Luigi Mistodie, de la Facultatea de Inginerie.

Mişcare fizică pentru copii este cursul gândit de cadrele didactice de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi propune micuţilor exerciţii fizice atractive de corectare a posturii, mişcare prin dans şi expresie corporală. Acesta se va desfăşura într-una din sălile facultăţii şi este dedicat copiilor pasionaţi de mişcare sau care au nevoie de exerciţiu fizic suplimentar. Înscrierile se pot face la sediul D.F.C.T.T., la sediul central al Universităţii, iar pentru detalii suplimentare accesaţi pagina de facebook Universitatea Junior.

Citit 3149 ori Ultima modificare Luni, 17 Februarie 2020 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.