Universitatea gălăţeană nu-şi suspendă cursurile

Universitatea gălăţeană nu-şi suspendă cursurile
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Singurele cursuri suspendale în cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” sunt cele de la extensiunea Facultăţii de Medicină şi Farmacie de la Enna, Italia. Măsura a fost luată ca urmare a unui ordin intern, care interzice orice curs în unităţile de învăţământ din Italia, fie ele de stat sau private, până pe 31 martie. Mai mult decât atât, nu mai circulă niciun zbor către Italia, aşa că deplasările cadrelor didactice de la UDJG către această destinaţie au fost oprite.

“Din fericire, nu avem niciun student sau cadru didactic în carantină, nici unul izolat la domiciliu,” a declarat prorectorul Cezar Bichescu, cel care se ocupă de relaţiile internaţionale. Conform hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, studenţii medicinişti nu mai au voie să îşi facă stagiile de practică în spitale. În unităţile sanitare vor mai putea intra doar cei care fac voluntariat. Conducerea Facultăţii de Medicină şi Farmacie de la Galaţi urmează să stabilească, în cadrul unei şedinţe de CA, unde anume vor continua să facă practică studenţii, până pe 31 martie.

Măsuri speciale în Campusul “Al. I Cuza”

După cum a declarat Cristian Ioja, directorul Biroului Cămine, Cantine, la toate intrările în cămine, la aviziere şi în alte locuri vizibile s-au pus afişe cu măsuri de prevenţie pe care studenţii trebuie să le aibă în vedere. În punctele aglomerate, în cantine s-au montat de astăzi dispensere cu soluţii dezinfectante. Cabinetele medicale de la căminul IA şi din căminul F sunt deschise zilnic, iar personalul din cadrul acestora poate oferi asistenţă în cazul apariţiei unor simptome alarmante. “Avem şi punct de prim ajutor UVSAR, situat în Căminul C la parter, unde studenţii pot beneficia de consultanţă primară 24 din 24 de ore. În grupurile sanitare şi în spaţiile comune se folosesc produse dezinfectante pe bază de clor sau concentraţie de minim 60 la sută alcool. Deocamdată nu sunt semnalate, în campus, cazuri de infectare”, a declarat Cristian Ioja, directorul Biroului Cămine, Cantine.

Târguri educaţionale amânate, alte manifestări doar cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică 

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a mai amânat şi Târgurile educaţionale care ar fi trebuit să aibă loc săptămâna aceasta în judeţele Tulcea (12 martie) și Vaslui. Caravana „Student #UDJG”, care presupunea deplasarea în mai multe judeţe limitrofe, pentru promovarea ofertei educaţionale la nivel regional, a avut până acum doar două ediţii: la Tecuci şi Focşani. Săptămâna trecută, UDJG a dispus amânarea Târgurilor educaţionale din Brăila şi Buzău, tot din cauza măsurilor cerute de Ministerul Sănătăţii, care a limitat organizarea oricăror manifestări colective şcolare sau extraşcolare. Conform Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru organizarea unor evenimente (conferinţe, manifestări ştiinţifice, vizite de lucru) la care este estimată o prezenţă de mai puţin de 1.000 de persoane, Universitatea trebuie să obţină avizul Direcţiei de Sănătate Publică.

Citit 4623 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2020 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.