Secretariatele, cantinele şi căminele rămân încă deschise

Secretariatele, cantinele şi căminele rămân încă deschise
Măsuri luate de UDJG
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Deşi cursurile au fost suspendate la Universitatea gălăţeană, dosarele pentru burse sunt primite, campusul şi cantinele nu s-au închis, iar profesorii caută soluţii pentru o platformă online de cursuri.

Dosarele pentru burse sociale pot fi trimise şi online

Secretariatele facultăţilor au, cel puţin deocamdată, program normal de funcţionare. Asta înseamnă că dosarele studenţilor pentru bursele sociale se primesc în această săptămână, cu respectarea prevederilor Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi a programului de lucru (angajaţii vin pe rând la serviciu, în intervalul 8,30-9,30). Dar, pentru evitarea aglomeraţiei de la ghişee, tinerii pot trimite documentele şi online, la adresele de e-mail indicate de fiecare facultate. O altă veste bună vine de la ANAF: la solicitarea UDJG, adeverinţele de venit vor fi trimise centralizat pe facultăţi, aşa că studenţii pot depune dosarele fără aceste documente, ba pot cere şi prelungirea termenului de depunere a dosarului, dacă acesta mai are nevoie de completări.

În ceea ce priveşte sesiunea intermediară de restanţe, care era programată la final de martie, aceasta se va reprograma la o dată care va fi comunicată din timp studenţilor, în funcţie de evoluţia situaţiei.

Situaţia în Campusul "Al. I. Cuza"

Parte dintre studenţii universităţii au plecat acasă, în campus rămânând cei care au un loc de muncă în Galaţi. Practic, căminele rămân deschise, la fel şi cantinele. “Se respectă cu stricteţe măsurile de igienizare impuse. Avem dispensere cu gel dezinfectant pe fiecare palier şi la intrarea în fiecare cămin. Studenţii nu au voie să se viziteze, am limitat pe cât posibil interacţiunea dintre ei, în plus este interzis accesul vizitatorilor străini în cămine. Sălile de fitness care funcţionau în campus şi-au suspendat activitatea”, a declarat Cristi Ioja, directorul Direcţiei Cămine, Cantine.

Cursuri mutate online

Ca măsură de prevenție, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire şi infectare cu noul coronavirus, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi şi-a suspendat cursurile şi a decis continuarea online a activităţii didactice. “Ne gândim la o platformă electronică unică, dar având în vedere diversitatea cursurilor şi specificul multifaţetat al Universităţii noastre, nu putem stabili un pattern care să funcţioneze ca un <<pat al lui Procust>> pentru disciplinele tehnice şi umaniste. Am lăsat la alegerea cadrelor didactice, care, prin consultarea cu studenţii, vor găsi modalitatea optimă prin care să îşi organizeze cursurile în online”, a declarat prof. univ. dr. Lucian Puiu Georgescu, rectorul Universităţii. În plus, documentarea pentru cercetare se poate face, în condiţiile date, #deacasă. Cadrele didactice pot accesa www.e-nformation.ro, o platformă cu resurse electronice de informare la care UDJG are acces.

Citit 1074 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2020 22:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.