37 de studenţi gălăţeni sunt încă plecaţi la universităţi din Europa

37 de studenţi gălăţeni sunt încă plecaţi la universităţi din Europa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cei mai mulţi dintre studenţii UDJG beneficiari ai programului "Erasmus+" au ales să continue mobilitatea de studii pe semestrul al II-lea la universitatea gazdă parteneră, în momentul declanşării crizei COVID-19.

Astfel, dintre cei 43 de studenţi, 37 încă se află în Franţa, Belgia, Letonia, Croaţia, Turcia, Spania, Italia, Grecia, Bulgaria, Polonia, Portugalia şi Maroc. Trei tineri, care erau plecaţi în Turcia, Polonia şi Portugalia, s-au întors acasă şi continuă cursurile online ale universităţilor gazdă. Alți doi studenți, reveniți din Italia și Spania, se află în autoizolare la domiciliu şi în carantină și intenţionează să invoce cazul de forţă majoră (adică rezilierea contractului financiar dintre UDJG şi student). Lor li se adaugă un al treilea, care se va întoarce mâine din Polonia şi va fi plasat, probabil, într-un centru de carantină.

În ceea ce priveşte studenţii "Erasmus+" străini, veniţi la studii la facultăți din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, din 24 câţi erau la începutul acestui semestru, nouă au plecat în ţările de origine (Turcia, Portugalia, Italia), iar restul au rămas cazaţi în căminul IA din Complexul Studențesc „22 Decembrie” (Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor). Cei mai mulţi dintre cei care au ales să rămână în Galaţi în această perioadă sunt din Turcia, ceilalţi provenind din Italia, Spania, Portugalia şi unul singur din Kazahstan. Din câte am aflat, nu sunt probleme cu procurarea hranei și nici cu pregătirea acesteia, căminul având bucătărie proprie.

“Studenţii care s-au întors în ţară şi continuă cursurile online ale universităţii gazdă vor susţine probabil şi examenele în aceeaşi formulă, dacă situaţia creată de COVID-19 persistă. Pe de altă parte, cei care au aplicat pentru o mobilitate internaţională Erasmus+ și au fost selectați, însă, din cauza pandemiei, nu au reușit să beneficieze de program, vor avea posibilitatea de a pleca în anul universitar 2020-2021, îndată ce criza se va sfârși, fără a mai trece prin procesul de selecție”, a explicat conf. dr. Steluţa Stan, coordonator instituţional "Erasmus+".

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România îndeamnă studenţii români care se află într-o mobilitate internaţională şi întâmpină dificultăţi să ia imediat legătura cu Biroul Erasmus din universitatea de proveniență.

Citit 1249 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 21:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.