Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
3 comentarii

Galaţiul se află printre primele trei judeţe unde numărul elevilor care nu dispun de mijloace digitale pentru desfăşurarea cursurilor on-line este foarte mare, conform platformei educaţionale aflate în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Narada. Platforma susţine o iniţiativă intitulată "Reacție pentru educație", prin intermediul căreia profesorii și elevii își pot exprima doleanțele, în contextul continuării educației în mediul digital, iar companiile, comunitățile și orice persoană fizică pot alege, în timp real, unde să doneze. Dintre cele peste 1.200 de cazuri înscrise pe platformă în cursul zilei de ieri (situaţia fiind actualizată zilnic) peste 120.000 de elevi din ţară solicitaseră ajutor pentru conectarea la internet sau pentru achiziţionarea de mijloace de comunicare digitală. Peste 6.500 dintre elevii pentru care se solicită ajutor pe platforma Narada sunt din Galaţi, judeţul nostru aflându-se pe locul al treilea în topul cererilor pentru donaţii, cu 6,4 la sută din totalul solicitărilor, după Dolj, cu 7,2 la sută, şi Covasna, cu 7,1 la sută. Prin intermediul "Agregatorului live de resurse pentru educaţie", elevii şi profesorii pot completa cereri pentru obţinerea resurselor necesare pentru educaţia on-line, iar companiile şi membrii comunităţilor pot face donaţii.

 

Citit 2708 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Aprilie 2020 20:31

3 comentarii

 • postat de Elena Duminică, 26 Aprilie 2020 01:06 5.13.196.*** Link la comentariu
  0
  0

  Sunt copii care au laptop, telefoane performante dar nu participă la ore motivând că n-au internet. Dar sunt campioni la Fifa, Fortnight și alte jocuri online și postează zilnic pe facebook. Să fim serioși, cu un smartphone mediocru orice elev poate participa la ore. Sunt destui părinți dezinteresați sau analfabeți digital și incapabili să controleze ceea ce fac copiii pe internet.

  Raportează
 • postat de Cristi Marți, 21 Aprilie 2020 19:05 89.39.81.*** Link la comentariu
  0
  1

  Pentru guvernanti este prioritara campania electorala si asigurarea ciolanului in urmatorii 4 ani, nicidecum educatia si aducerea eii in secolul in care ne aflam. Mergeti la vot si puneti stampila pe buletin, in caz contrar vor vota mortii pentru voi.

  Raportează
 • postat de alina Marți, 21 Aprilie 2020 07:49 81.196.64.*** Link la comentariu
  0
  12

  Si elevii nu au resurse ... telefon cu camera si internet sa pun pe retele de socializare poze si filme au, o adresa de email unde sa primeasca niste fise de lucru de la profesori numai au....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.