1 iunie, data la care ministrul Sănătății crede că se vor deschide școlile

1 iunie, data la care ministrul Sănătății crede că se vor deschide școlile
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că şcolile s-ar putea redeschide la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, o discuţie pe această temă urmând să aibă loc miercuri, 22 aprilie, cu ministrul Educaţiei.

"Poate sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Voi avea o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli", a precizat Tătaru.

El a adăugat că în cadrul întrevederii cu ministrul Educaţiei va discuta despre detaliile legate de revenirea copiilor la şcoală.

"Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului", a menţionat Tătaru, citat de Agerpres.

Citit 2248 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2020 07:42

1 comentariu

 • postat de Akbar
  Miercuri, 22 Aprilie 2020 15:55
  79.116.96.***
  Scoala sa inceapa la doua saptamani dupa ce nu se va mai inregistra nici un deces si nici o imbolnavire. Sanatatea copiilor, tinuti in casa de aproape 3 luni, e infinit mai importanta decat niste amarate de medii, care se pot incheia si fara prezenta copiilor la clase.
  Scolile nu vor putea pastra distanta sociala, copii vor iesi in pauze, vor circula in mijloacele de transport in comun. Copii care nu au masca vor fi dati afara de la ore ?
  Dar cu sutele de scoli din tara care, in conditii normale, invatau in 2 si 3 schimburi, ce faci ? Cum vor pastra ele distanta sociala ? Dezinfectia in scoli se va face tot cu matura si mopul ? Vor fi suficiente biocide in scoli ?
  Orice stranut sau tuse mai persistenta va genera o teama vecina cu paroxismul, atat pentru copii cat si pentru parinti, care vor lua cu asalt cabinetele de familie de teama COVID-19.
  Ce se intampla daca intr-o scoala se confirma un caz de imblolnavire ? Instaurezi carantina pentru intreaga scoala ? Sute de copii si parinti vor fi testati sau vor intra in autoizolare ? Ce parinte isi poate asuma un astfel de scenariu apocaliptic ? Dupa 3 luni de masuri corecte, cat de tembel sa fi, ca pentru 10 zile lucratoare, sa supui populatia unui asemenea risc ?
  Noi, in mitologica inteligenta mioritica, deschidem scolile ca sa le inchidem 2 saptamani mai tarziu, adica pe 12 iunie.
  Ce sa recuperezi in 10 zile lucratoare ???
  Singapore e lovita de al doilea val al epidemiei, iar China se pregateste deja.
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.