Probe echivalate cu media de la clasă

Probe echivalate cu media de la clasă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Educaţiei a stabilit un nou calendar pentru admiterea elevilor la liceu, dar şi prevederi noi în legătură cu susţinerea probelor la limbi străine pentru cei care optează pentru clasele de bilingv.

Locurile la liceu vor fi afişate pe 27 mai, iar în perioada 27 mai - 2 iunie se vor transmite în unităţile de învăţământ gimnazial broşurile cuprinzând informaţiile legate de admitere.

În perioada 2 - 12 iunie, vor avea loc şedinţele de instruire cu părinţii şi elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere şi a planului de şcolarizare, organizate la unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare (telefon, e-mail, videoconferință on-line etc.).

Între 2 şi 6 iulie 2020 va avea loc etapa completării fișelor de înscriere, iar pe 10 iulie vor fi afișate rezultatele repartizării computerizate.

Admiterea la clasele pentru care se dau probe de aptitudini

Elevii care vor susţine probe de aptitudini pentru liceele vocaţionale, dar şi cei care optează pentru clasele de bilingv trebuie să se înscrie în perioada 2 - 5 iunie. Înscrierea se face direct la unitatea de învățământ liceal sau prin mijloace electronice de comunicare. Între 9 şi 12 iunie va avea loc desfăşurarea sau echivalarea probelor de aptitudini, urmând ca pe 12 iunie să se afişeze rezultatele.

Proiectul de metodologie prevede că proba de verificare a cunoștințelor la limba modernă constă în recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute pe parcursul ciclului gimnazial la limba modernă pentru care se optează la admiterea în clasa a IX-a sau a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine.

În cazul mediei din gimnaziu, metodologia prevede că proba de verificare a cunoștințelor la limba modernă se echivalează cu media aritmetică, calculată cu două zecimale, fără rotunjire, a mediilor anuale aferente celor patru ani de studiu din învățământul gimnazial la limba modernă pentru care optează elevul.

Candidaților care au promovat, pe parcursul învățământului gimnazial, examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine și celor care au obținut premiul I, al II-lea, al III-lea sau mențiune la etapa națională a olimpiadei de limbi străine li se recunosc și echivalează aceste rezultate.

Documentele necesare pentru recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la examene cu proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv pot fi depuse sau transmise on-line la unitatea de învăţământ de provenienţă până la data de 10 iunie 2020.

Citit 1763 ori Ultima modificare Marți, 19 Mai 2020 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.