Subiecte uşoare la proba de Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională

Subiecte uşoare la proba de Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Doar 363 de candidaţi au lipsit ieri la proba de Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a, ne-a informat inspectoarea generală, Mioara Enache. Aceasta susţine că examenul s-a desfăşurat fără probleme, niciun elev nefiind depistat cu febră la intrarea în centre.

Profesoara de Limba şi literatura română Mihaela Bahrim, de la Şcoala Nr. 13, consideră că subiectele au fost accesibile şi uşor de rezolvat: "Textul suport a fost pe sufletul lor, pentru că ei rezonează mai uşor cu proza, iar subiectele au vizat, cu câteva mici excepţii, materia din clasele a V-a şi a VI-a. Doar sintaxa frazei a fost studiată mai târziu. În rest, noţiunile de gramatică şi genul epic s-au făcut în primele clase de gimnaziu. E drept că necesita atenţie şi răbdare citirea şi înţelegerea textului, iar unii dintre elevi, din cauza emoţiilor, este posibil să mai fi greşit prin unele locuri. Dar cu puţină bunăvoinţă şi concentrare toţi elevii ar fi putut să obţină măcar nota 5,00", ne-a declarat profesoara Mihaela Bahrim. Aceasta a mai adăugat că a existat şi un subpunct destinat elevilor foarte bine pregătiţi, cel care va face departajarea între candidaţi, în care li s-a cerut să construiască o frază care să conţină o subordonată predicativă introdusă prin adverbul relativ "unde". Profesoara a mai precizat că atât compunerea imaginativă, cât şi fragmente din acelaşi autor, dar şi o parte dintre cerinţe au fost cuprinse în textele de antrenament pe care le-au primit elevii pentru pregătirea examenului.

Cei peste 4.100 de candidaţi rămaşi în examen vor susţine proba la Matematică miercuri, 17 iunie, cu respectarea aceloraşi condiţii speciale.

Rezultatele iniţiale se vor afişa pe 22 iunie, până în ora 14,00, urmând ca în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 - 19,00, dar şi pe 23 iunie, între orele 8,00 şi 12,00, să se depună contestaţiile. Notele finale vor fi făcute publice pe 27 iunie.

Citit 2505 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2020 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.