Se ia uşor nota 5,00, dar foarte greu 10,00, la proba de Matematică de la Evaluarea Naţională

Se ia uşor nota 5,00, dar foarte greu 10,00, la proba de Matematică de la Evaluarea Naţională
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

394 de elevi au lipsit ieri la proba de Matematică din cadrul examenului de Evaluare Naţională, ne-a declarat inspectoarea generală Mioara Enache. Aceasta susţine că în 2020 s-a înregistrat una dintre cele mai bune prezenţe din ultimii ani, 91,17 la sută dintre absolvenţii de gimnaziu participând la probe.

Dacă la Limba şi literatura română, candidaţii s-au bucurat de subiecte uşoare, la Matematică n-au mai avut acelaşi noroc. Asta mai ales în cazul elevilor care îşi doresc note mari. Atât directorul Colegiului Naţional "V. Alecsandri", Romeo Zamfir, cât şi directorul Colegiului Naţional "Spiru Haret" din Tecuci, Ion Grecu, ne-au declarat că se vor lua destul de greu note maxime. Ambii au fost de părere că note de trecere se vor obţine foarte uşor, de la primele două subiecte. Se pare că elevilor le-ar fi dat de furcă atât problema de geometrie plană, cât şi cea de geometrie în spaţiu.

"Se vor lua uşor note de 5,00, chiar şi de 7,00, dar destul de dificil va fi cu notele între 9,00 şi 10,00. Au fost nişte subiecte la extreme. Matematica nu a fost la fel de uşoară ca Limba şi literatura română. Elevii mei s-au plâns de problema de la geometrie în spaţiu, acolo vor pierde punctaj unii dintre ei", ne-a spus profesorul Ion Grecu.

Profesorul Romeo Zamfir susţine că elevii de la CNVA ar fi ieşit "cam dezumflaţi din examen, din cauza problemei de geometrie în spaţiu: "Deşi face parte din programă, problmele de calcul a distanţei dintre două paralele se lucrează mai rar. Cred că aici se va face departajarea", spune Romeo Zamfir.

Rezultatele iniţiale se vor afişa pe 22 iunie, până în ora 14,00, urmând ca în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 - 19,00, dar şi pe 23 iunie, între orele 8,00 şi 12,00, să se depună contestaţiile. Notele finale vor fi făcute publice pe 27 iunie.

Citit 8154 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2020 11:24

1 comentariu

 • postat de Tirpitz
  Joi, 18 Iunie 2020 08:35
  82.79.232.***
  Notele in scolile din Ro, sunt mai importante decat toate studiile din lume. Pe copii astia nu-i invata mai nimic scoala, nici renumitul LVA si nici alte colegii, in afara faptului ca le distruge copilaria din cauza "concurentei" din scoala, din cauza meditatiilor si din cauza unor materii pe care nici ei nu inteleg de ce trebuie sa le studieze, doar le incarca programa scolara sa fie retribuite niste cadre didactice si-atat. Nimeni din sistemul educational, nu a priceput ca in sec. asta XXI se trece la next level, schimbam mentalitatea, schimbam programa pentru ca elevii sa fie relaxati in clase, orele sa fie placute dar cu profesorii care le dicteaza si nu predau materia cu adevarat, ce sa le impui, nimic, linia este aceeasi, cea de-acum 1/2 de secol pe care o urmeaza toti. Chiar daca unii elevi reusesc cu burse scolare in strainatate, aceia sunt poate 1 % dintr-o promotie, in rest isi platesc studiile pentru ca vor sa plece din Ro. Nu sunt atat de concludente notele pe cat s-ar crede. Materii invatate pe din-afara ca sa pastreze stacheta sus, chinul meditatiilor si prea putini cu un IQ ridicat. Mult succes elevilor!
  4
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.