HAOS | Deşi ar fi putut găsi soluţii din timp pentru rezolvarea situaţiei, Ministrul Educaţiei a SUSPENDAT Titularizarea chiar înainte de înscrieri

HAOS | Deşi ar fi putut găsi soluţii din timp pentru rezolvarea situaţiei, Ministrul Educaţiei a SUSPENDAT Titularizarea chiar înainte de înscrieri
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Deşi joi 18 iunie, ar fi trebuit să înceapă înscrierea cadrelor didactice care vor să participe la examenul de Titularizare 2020, cu doar câteva ore înainte, pe data de 17 iunie, ministrul Educaţiei Monica Anisie semnează un ordin prin care concursul este suspendat.

Decizia a fost luată în contextul în care starea de alertă a fost prelungită, iar în Legea 55/2020, la articolul 27 (3) este prevăzut faptul că "pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante".

Deşi se ştia de acest articol şi de prelungirea stării de alertă cu nouă zile înainte de startul înscrierilor la Titularizare 2020, încă de pe 9 iunie, reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi ai Guvernului nu au făcut nimic concret pentru deblocarea acestei situaţii, deşi acest concurs reprezintă singura soluţie pentru ocuparea catedrelor vacante din învăţământ.

Prin urmare, mii de cadre didactice din judeţul Galaţi şi zeci de mii din toată ţara au fost aruncaţi într-o mare de incertitudine. Cum nu se ştie dacă starea de alertă va mai fi prelungită şi din 15 iulie, nu se cunoaşte la momentul actual dacă se va putea stabili un nou calendar pentru derularea examenului de Titularizare.

Destul de zgârcit când vine vorba de anunţuri oficiale, ordinul nu este publicat în Monitorul oficial şi nici pe site-ul ministerului, ministrul Educaţiei Monica Anisie are grijă să îi înştiinţeze pe profesori de această decizie pe pagina sa de Facebook, într-o postare unde dă vina numai pe PSD, nu şi pe lipsa de interes a celor care ar fi trebuit să caute din timp soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii: „Art 27 alin (3) din Legea 55/2020, alin. introdus de parlamentarii PSD, obligă autoritățile/ instituțiile publice să nu mai organizeze concursuri! Asta înseamnă că nici concursul de titularizare în învațămant nu s-a putut organiza! Măsura de a suspenda concursul era singura pe care MEC a putut să o ia până la încetarea stării de alertă".

Inspectoarea general-adjunctă Doiniţa Popa, cea care se ocupă cu problemele de personal ne-a declarat că, deşi anunţul s-a făcut din scurt, conducerea ISJ s-a mobilizat şi a transmis prin directorii de şcoli şi prin secretariatele facultăţilor (pentru candidaţii care abia au absolvit şi vor susţine pentru prima dată concursul) şi pe grupuri de socializare faptul că joi s-a suspendat înscrierea la Titularizare: "La noi programul de înscrieri începea la 12,00. Am reuşit să anunţăm din timp, astfel încât să sperăm că nu vom pune oamenii pe rumuri. Anunţăm pe această cale că nu numai înscrierea la Titularizare s-a suspendat, ci şi detaşarea la cerere şi angajarea în baza notelor din anii trecuţi", a precizat Doiniţa Popa.

Citit 4329 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iunie 2020 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.