Campionii gimnaziştilor (II). Elev din mediul rural cu zece la Evaluare, fără meditaţii

Campionii gimnaziştilor (II). Elev din mediul rural cu zece la Evaluare, fără meditaţii
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Octavian Marius Peneoaşu este singurul elev gălăţean din mediul rural care a obţinut zece pe linie la Evaluarea Naţională 2020. Este elev la Liceul Tehnologic nr. 1 din Corod şi olimpic cu Premiul I la faza naţională din 2019 a Olimpiadei "Universul cunoaşterii prin lectură" (premiu obţinut în echipă). 

Este fiu de învăţătoare, iar dragostea de lumina cunoaşterii a deprins-o de mic, în familie. A terminat şi cei patru ani de gimnaziu numai cu medii de zece, prin urmare notele la Evaluare au venit ca o confirmare. "De să fi făcut meditaţii? Nu am avut nevoie de aşa ceva. Îmi place să învăţ la Română şi Matematică. Doamnele profesoare Mihaela Huzum şi Angela Sârghe m-au ajutat foarte mult. Dacă înveţi constant, notele mari nu sunt o surpriză", spune el. 

Deşi iniţial a obţinut doar 9,80 la Limba şi literatura română, ştiindu-se copil de 10,00, Octavian a despus contestaţie şi a reuşit să câştige cele 20 de sutimi care-l despărţeau de media perfectă la Evaluarea Naţională. Vrea să studieze din toamnă la profilul matematică-informatică de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", iar pe viitor, deşi nu s-a decis ce va face exact, vrea să aprofundeze un domeniu în ştiinţe exacte, la o universitate din Marea Britanie.

Citit 7367 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2020 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.