Universitatea ”Dunărea de Jos” intră şi pe... Dunăre!

Universitatea ”Dunărea de Jos” intră şi pe... Dunăre!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La distanţă de numai trei zile, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a semnat două memorandumuri, cu două instituţii-cheie în activitatea economică de pe Dunăre: Administraţia Porturilor Dunării Maritime şi Administraţia Fluvială a Dunării de Jos. Se vor intensifica, astfel, parteneriatele universităţii cu cele două companii şi vor fi abordate tematici comune de cercetare, dezvoltare, inovare și transfer de know-how, şi se vor implica, prin proiecte comune, în dezvoltarea comunităţii gălăţene.

Parteneriatul cu AFDJ a fost semnat luni, 29 iunie, chiar de Ziua Dunării, iar „Dunărea” apare în numele ambelor instituţii, a remarcat rectorul universităţii de stat gălăţene, Lucian Georgescu. Planurile de învăţământ ale universităţii vor fi adaptate pentru specializările educaționale de interes pentru AFDJ, iar universitatea, la cererea AFDJ, va implementa programe de pregătire și perfecționare profesională specifice. „Universitatea ne poate da o mână de ajutor la problemele legate de mediu, în cadrul proiectelor pe care le derulăm. Ne mai poate ajuta, de asemenea, să înţelegem de ce se acumulează sedimentele în punctele critice de pe Dunăre şi cum putem acţiona în consecinţă pentru prevenirea acestor acumulări”, a spus directorul general al AFDJ, Sorin Creţu.

Vineri, 26 iunie, un acord similar fusese semnat cu APDM. „Ne dorim ca acest memorandum să fie un exemplu de colaborare interinstituţională. Vom organiza acţiuni comune, cum ar fi, auditul energetic, o acţiune pe baza căreia să fie propuse strategii de eficientizare energetică a porturilor”, a afirmat directorul general al APDM, Alexandru Şerban.

„De multe ori, pentru o expertiză în anumite domenii, din Galaţi s-a mers în altă parte, deşi o expertiza era chiar aici, la noi, foarte aproape. Universitatea este obligată să se apropie de mediul economic şi social, dar efortul pe care l-a făcut până acum n-a fost suficient. Astfel, exista riscul să rămânem o insulă de cercetare”, a declarat rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Lucian Georgescu.

(P)

Citit 3763 ori Ultima modificare Luni, 06 Iulie 2020 14:23