Nu se mai înfiinţează clase noi pentru elevii nerepartizaţi

Nu se mai înfiinţează clase noi pentru elevii nerepartizaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Deşi iniţial ministrul secretar de stat în Ministerul Educaţiei Luminiţa Barcari a declarat că se vor înfiinţa în fiecare judeţ clase noi, pentru că sunt elevi foarte mulţi şi cu medii mari nerepartizaţi în prima etapă de admitere la liceu, acum lucrurile s-au schimbat. 

"Ni s-a comunicat că nu se vor mai înfiinţa clase noi, pentru că nu există cadru legal pentru aşa ceva. Noi chiar ne consultasem cu directorii de licee şi aveam în plan şase clase pe care le-am propus spre aprobare, dar ni s-a spus că nu se va aproba nicăieri aşa ceva. Am primit însă o adresă prin care ni se aduce la cunoştinţă că, pentru etapa a II-a de admitere, se pot scoate locurile speciale pentru romi şi pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale (CES) care nu au fost ocupate de aceştia şi de cei care au avut situaţii speciale", a declarat inspectoarea generală Mioara Enache.

Pentru fiecare clasă înfiinţată în judeţul Galaţi există câte două locuri speciale. La admiterea de anul acesta au participat 46 de elevi romi. Lista cu elevii cu CES nu a fost încă afişată, iar situaţii speciale sunt 12. Cum în judeţul Galaţi sunt 121 de clase anul acesta înseamnă că sunt 242 de locuri speciale. Dintre care au fost ocupate 58, plus elevii cu CES. Prin urmare ar trebui să existe suficiente locuri pentru repartizarea celor peste 200 de elevi din judeţul Galaţi, care au rămas nerepartizaţi în prima etapă, unii dintre ei având chiar medii peste 8,00. Trebuie făcută precizarea că totuşi elevii din a doua etapă nu vor avea regim "special", adică nu vor putea solicita locuri la licee unde s-a intrat cu medie mai mare ca a lor. 

În cursul zilei de astăzi, 25 iulie, Inspectoratul Şcolar Judeţean va afişa lista locurilor rămase libere. Şi în etapa a doua, candidaţii romi şi cei cu CES îşi păstrează prioritatea.

Între 25 şi 30 iulie are loc, la unităţile de învăţământ unde au absolvit gimnaziul, completarea fişelor cu opţiuni de către candidaţii din etapa a doua. La a doua etapă, pe lângă elevii nerepartizaţi în prima etapă, participă şi cei care nu au depus opţiuni în prima etapă şi elevii care nu au susţinut Evaluarea Naţională. Repartizarea în ordinea mediilor şi a opţiunilor se va face între 1 şi 3 august.

Citit 2395 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.