Raluca Negru, eleva de 10,00 de la Şcoala Nr. 3. Campionii gimnaziştilor (VI)

Raluca Negru, eleva de 10,00 de la Şcoala Nr. 3. Campionii gimnaziştilor (VI)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

"Viaţa liberă" continuă să-i caute şi să-i prezinte pe cei care au avut tăria să se descurce foarte bine la primul examen din viaţa lor. Indiferent dacă au făcut meditaţii sau nu (şi cei care au luat note mai mici au făcut), ei au arătat că au calităţile necesare pentru a atinge nota perfectă, lucru care presupune în primul rând învăţare constantă în toţi cei patru ani de gimnaziu, ceea ce nu este puţin lucru.

Raluca Georgiana Negru este singura elevă de la Şcoala nr. 3 care a luat media 10,00 la Evaluarea Naţională, ea fiind anul acesta mândria profesorilor care au pregătit-o de-a lungul timpului.

"Este un copil de o rară simplitate şi modestie, are mult bun şimţ, dar şi multă tenacitate. Valori din ce în ce mai rare în generaţiile acestea. Este un copil minunat. Uşor timid, cumva se ascunde în umbră. Dar este întotdeauna prima când este vorba de muncă. I-am fost profesoară, în clasele V-VIII, dar o ştiu din clasa I, mereu prezentă la concursuri, mereu cu rezultate frumoase", spune despre ea directoarea Şcolii nr. 3, Marcelica Văsioiu, profesoara de Limba şi literatura română a Ralucăi.

Fata recunoaşte că rezultatele nu au picat din cer, ci sunt rodul muncii ei din toată perioada şcolară. Completează însă, imediat, că media maximă nu ar fi fost posibilă, dacă nu ar fi avut oameni care s-o motiveze şi s-o inspire încă de când a păşit peste pragul şcolii, învăţătoarea sa Cornelia Onofrei, dar şi profesorii Marcelica Văsioiu, Georgeta Beşleagă şi regretatul Ion Piroi.

Media generală a claselor gimnaziale a fost de 9,91 şi, deşi ar fi putut intra la CNVA, a ales Matematică-informatică la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu". Modestă, îmi mărturiseşte că nu s-a dus la CNVA de teamă că nu va face faţă exigenţelor, deşi rezultatele sale de excepţie, atât în gimnaziu, cât şi la Evaluarea Naţională, o contrazic.

Îşi doreşte o carieră în domeniul Informaticii şi vrea să facă facultatea în România, undeva la Bucureşti sau Iaşi, pentru că nu ar suporta gândul să se despartă de familie şi de prieteni.

Citit 4485 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.