Elevi obligați să învețe în sistem on-line

Elevi obligați să învețe în sistem on-line
Liceul Anghel Saligny va face cursuri în scenariul roșu
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Se înmulțesc cazurile de infectare cu coronavirus printre elevi, motiv pentru care din ce în ce mai mulți elevi sunt plasați în izolare la domiciliu și obligați să învețe în sistem on-line. De asemenea, în urma unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a decis schimbarea, din galben în roșu, a scenariului în care învață elevii de la Liceul "Anghel Saligny".

După ce în cursul zilei de luni au fost confirmate două cazuri de infectare cu coronavirus printre elevi, Direcția de Sănătate Publică anunță că a apărut și un al treilea caz. De data aceasta este vorba despre un elev de clasa a XII-a de la Liceul ”Mircea Eliade”. Și în acest caz, s-a decis ca toți elevii din clasa respectivă să rămână acasă în următoarele 14 zile, urmând să învețe în sistem on-line, Direcția de Sănătate Publică urmând să facă și o anchetă epidemiologică. După ce se vor finaliza anchetele epidemiologice de la cele trei școli, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni, dar doar dacă Consiliile de Administrație din respectivele unități de învățământ vor cere schimbarea scenariului de învățare. ”Școala din Cuza Vodă și Liceul Mircea Eliade erau pe scenariul galben, iar Școala nr. 22 era pe scenariul verde. Va trebui să reanalizăm situația la fiecare dintre aceste trei unități de învățământ, în funcție de ancheta epidemiologică”, ne-a explicat Gabriel Avrămescu, prefectul județului Galați.

Până una alta, CJSU a luat decizii cu privire la alte trei unități de învățământ din oraș și județ. ”Am decis ca, de luni, Liceul Anghel Saligny să se desfășoare cursurile în scenariul roșu, ca urmare a imposibilității  desfășurării cursurilor în scenariul galben, așa cum a fost aprobat inițial. S-a aprobat ca la Grădinița din Lungești să se desfășoare cursurile în scenariul verde, ca urmare a depunerii documentației către DSP, iar la Grădinița nr. 40 cu program prelungit din municipiul Galați, una dintre grădinițelor situate la parter de bloc, în urma amenajării unor grupuri sanitare și a unei intrări separate, s-a decis să avem scenariul galben începând de luni”, a adăugat Gabriel Avrămescu.

Apariția primelor cazuri de infectare cu coronavirus printre elevi îi sperie pe părinți. ”Este normal ca părinții să fie îngrijorați, dar mesajul meu este că trebuie să rămânem parteneri în această activitate pentru a putea menține cât mai mult acest sistem de învățământ față în față. Trebuie să respectăm niște reguli. Este ca pe terenul de fotbal, dacă nu respectăm regulile, primim cartonaș roșu. Câteodată sunt eliminați, pe rând, câte unul sau doi jucători, iar la un anumit număr de jucători meciul se întrerupe și câștigă echipa adversă cu 3-0. Cam același lucru se întâmplă și la noi. Dacă depășim trei cazuri la o școală, intrăm cu toții în on-line, lucru pe care nici noi, nici părinții și nici elevii nu și-l doresc”, ne-a declarat Onuț Atanasiu, inspectorul școlar general.

Citit 7359 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2020 01:33

5 comentarii

 • postat de comunismul
  Duminică, 20 Septembrie 2020 17:32
  82.78.127.***
  invatamant clasic nu! invatamant online nu! atunci cum! oricum ar fi romanul niciodata nu e multumit!
  6
  2
  Raportează
 • postat de Întrebare directă
  Sâmbătă, 19 Septembrie 2020 15:59
  77.111.247.***
  Acum vreo săptămână, când am comentat la un articol asemănător că, dacă se vor deschide școlile în mod tradițional, vom avea un număr foarte mare de morți din rândul elevilor, am primit numai
  dis-like-uri și comentarii negative.
  Revin cu aceeași atenționare:
  Dacă școlile vor funcționa ca și acum, în mod tradițional, unde respectarea oricărei norme de prevenție împotriva răspândirii COVID 19 este IMPOSIBILĂ, datorită faptului că este vorba despre COPII, care nu au discernământul necesar ca să respecte aceste norme pe care nu le pricep și nu le respectă nici cea mai mare parte a adulților...CINE VA FI RĂSPUNZĂTOR PENTRU MOARTEA ATÂTOR COPII?!
  39
  17
  Raportează
 • postat de Adrian
  Sâmbătă, 19 Septembrie 2020 11:33
  37.251.220.***
  Domnule prefect ca sa fac o analogie cu fotbalul acolo cea mai proasta echipa cu cel mai prost capitan pierde la scor iar noi avem cel mai prost capitan asa ca mai bine nu ne prezentam ca sa nu escaladeze scorul..
  11
  14
  Raportează
 • postat de Bla-bla
  Sâmbătă, 19 Septembrie 2020 10:33
  188.24.242.***
  Apropo de titlul articolului... Elevii nu sunt obligați, sunt nevoiți....
  25
  23
  Raportează
 • postat de Bleah
  Sâmbătă, 19 Septembrie 2020 10:32
  188.24.242.***
  Pas cu pas închidem tot! #romanianormala
  15
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.