Se înmulțesc cazurile de coronavirus în școlile gălățene. Colegii elevilor infectați vor învăța on-line

Se înmulțesc cazurile de coronavirus în școlile gălățene. Colegii elevilor infectați vor învăța on-line
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Se înmulțesc cazurile de infectare cu noul coronavirus printre elevii gălățeni. Alte trei școli au raportate astfel de cazuri, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galaţi demarând anchete epidemiologice pentru a stabili toți contacții. Colegii elevilor infectați vor învăța în sistem on-line timp de 14 zile, iar sălile de curs vor fi dezinfectate. Totodată, la Școala din Priponești s-au suspendat cursurile până când DSP va face o anchetă epidemiologică pentru o îngrijitoare diagnosticată cu Covid-19.

După ce săptămâna trecută au fost semnalate trei cazuri de infectare cu coronavirus printre elevi, iată că alte trei școli au anunțat Direcția de Sănătate Publică despre cazuri asemănătoare. "Avem un elev de clasa a VII-a, de la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin", un elev de clasa a IX-a de la Colegiul "C. Negri" și un elev de clasa a X-a de la Liceul din Târgu Bujor. În toate cazurile, clasele din care făceau parte cei trei elevi vor face ore în sistem on-line timp de 14 zile", ne-a explicat Onuț Atanasiu, inspectorul școlar general.

Atât la Liceul de Artă, cât și la Colegiul "C. Negri", se învață în două schimburi. Astfel, după ce vor fi dezinfectate sălile de curs, elevii care învățau aici, dar nu sunt colegi cu cei infectați, vor reveni, de astăzi, în bănci. La Colegiul "C. Negri", conducerea unității de învățământ a decis ca o clasă de a VIII-a să facă cursurile, luni, în aer liber, în curtea școlii. "Am anunțat clasa din care face parte elevul diagnosticat că va rămâne acasă, în izolare, și cursurile se vor face on-line timp de 14 zile. De asemenea, pentru că este vorba despre o clasă care își desfășoară cursurile după-amiază, dimineața acolo învață o clasa de a VIII-a, elevii respectivi făcând luni cursurile în aer liber, în curtea unității", ne-a declarat Andra Ionescu, directoarea Liceului Pedagogic "C. Negri".

Un alt caz a fost semnalat la școala din localitatea Priponești. Aici, o îngrijitoare a fost confirmată pozitiv la coronavirus, așa că toate cursurile din unitatea școlară au fost suspendate până când Direcția de Sănătate Publică va face ancheta epidemiologică.

Astfel de anchete au fost demarcate și pentru cei trei elevi diagnosticați cu coronavirus. "În județul Galați, până în momentul de față, au fost confirmate șase cazuri de infecție cu SARS-Cov-2 la elevi - trei săptămâna trecută și trei în acest weekend. Pentru cele trei cazuri de săptămâna trecută s-au încheiat anchetele epidemiologice - la unul dintre elevi nu era niciun contact, la al doilea erau doar părinții, iar la al treilea caz, părinții, bunicii și un frate. Pentru celelalte trei cazuri, anchetele epidemiologice sunt în curs de desfășurare", ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

Deși unitățile de învățământ au luat toate măsurile impuse de autorități, iată că apar din ce în ce mai multe cazuri de infectare printre elevi. "La nivelul Consiliului de Administrație, s-a decis ca orele să dureze 45 de minute, timp în care elevul să poată solicita să iasă la toaletă atunci când are nevoie, iar în pauza de cinci minute pe holuri circulă doar profesorii, care se mută de la o clasă la alta. Elevii rămân, pe cât posibil, în bănci, astfel încât să interacționeze cât mai puțin cu alți elevi. Ca să putem să le asigurăm o pauză de masă sau de respirație, la fiecare clasă s-a stabilit un interval orar de 10 minute, timp în care elevii, împreună cu profesorul, ies aici în părculeț și își mănâncă pachetul, beau apă sau respiră un pic de aer curat. Sper să fi redus astfel la maximum riscul de infectare al profesorilor, al elevilor și al personalului de îngrijire. Dar, iată, elevul a fost la școală, find însă asimptomatic, ca și mama sa. La primele simptome au fost să se testeze și au ieșit pozitivi", ne-a mai explicat Andra Ionescu.

Citit 6115 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2020 01:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.