Universitatea gălăţeană, din nou în top internaţional

Universitatea gălăţeană, din nou în top internaţional
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi se numără printre cele 19 universități românești care se regăsesc în cea mai nouă ediție a clasamentului universităților din Europa Emergentă și Asia Centrală, publicat de QS. Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj este singura universitate românească din top 50, clasamentul mai având cinci universități în top 100 și șase în intervalul 101-200, tot ranking-ul cuprinzând 400 de instituții de învățământ superior din regiune.

QS precizează că este vorba despre cel mai extins clasament pe care îl realizează pentru această regiune și că aproape jumătate dintre universitățile incluse provin din două țări: Rusia și Turcia.

România se numără printre țările cu o prezență acceptabilă, ca număr de instituții, alături de Kazahstan, Polonia, Ucraina, Republica Cehă și Ungaria.

Clasamentul s-a bazat, în această ediție, pe 10 indicatori, inclusiv reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, productivitatea în domeniul cercetării.

Dacă în topul naţional a reuşit să urce încă o poziţie, de pe locul zece pe nouă, în cel internaţional a scăzut de pe locul 137, cât a ocupat anul trecut, pe 158 în 2020. În 2017 ocupa abia locul 201, iar în 2018, a ajuns pe locul 161.

Citit 2661 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2020 22:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.