UPDATE Cursuri online sau faţă în faţă? | Sondajul printre studenţi este încă în desfăşurare

UPDATE Cursuri online sau faţă în faţă? | Sondajul printre studenţi este încă în desfăşurare
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În urma apariţiei acestui articol, ne-a fost sesizat de către conducerea Universităţii că, în realitate, opiniile exprimate până acum de studenţi sunt mai degrabă în favoarea desfăşurării cursurilor fizic, dar, evident, o decizie se va lua abia la finalizarea sondajului şi luând în calcul atât opiniile studenţilor, cât şi pe cele ale profesorilor.

Autoarea, şi ea studentă, la Drept, aflată la început de drum într-ale jurnalisticii, a discutat cu mai multe grupuri de colegi din diferiţi ani. În rândul studenţilor, dezbaterea pe această temă continuă, rămâne de văzut care va fi răspunsul lor final.

Vom reveni.

V.L.


Cursuri online sau faţă în faţă? Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a iniţiat miercuri, 27 ianuarie, un sondaj de opinie privind modalitatea de desfăşurare a activităţilor didactice din semestrul II al anului universitar 2020-2021. Studenţii sunt invitaţi să-şi exprime opinia prin completarea unui chestionar care oferă trei variante de răspuns, respectiv: toate activităţile se vor organiza faţă în faţă; cursurile se vor organiza online, iar activităţile de practică faţă în faţă; toate activităţile vor rămâne în mediul online. Pentru alte sugestii, există şi opţiunea "altă variantă", unde studenţii au posibilitatea să vină cu o alte propuneri în afara celor menţionate.

Majoritatea studenţilor care au completat deja chestionarul au optat pentru continuarea activităţilor în mediul online, deoarece nu s-a elaborat un plan de strategie pentru revenirea la orele fizice astfel încât să existe un risc minim de infectare cu virusul SARS CoV-2 şi au reticenţe în ceea ce priveşte capacitatea de gestionare a numărului studenţilor pentru evitarea aglomerării.

Momentan, s-a înaintat propunerea către Senatul Universităţii ca toate cursurile să se desfășoare online în perioada 15 februarie - 21 martie, iar activităţile de tip seminar, laborator, stagii de practică să se organizeze faţă în faţă începând din 22 martie.

Citit 3139 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.