Evaluarea profesorilor de către elevi, în vigoare din acest an

Evaluarea profesorilor de către elevi, în vigoare din acest an
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Evaluarea profesorilor de către elevi ar putea intra în vigoare din acest an. Ministerul Educației este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru, în așa fel încât să se colecteze feedback despre profesori, iar acesta să fie folosit în evaluarea cadrelor didactice, potrivit secretarului de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței Teach for Romania – FIERST Scalarea bunelor practici pentru o educație incluzivă”.

„Referitor la evaluarea profesorilor din perspectiva elevilor, să știți că în momentul de față ministerul discută cu Consiliul Național al Elevilor, este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru, în așa fel încât să se colecteze feedback de la elevi, care să fie ulterior transmis cu dirigintele clasei sau cu directorul, ca să poată să-și îmbunătățească performanța. În momentul de față noi evaluăm doar prin autoevaluare sau prin procese de evaluare coordonate de inspectoratul școlar, beneficiarul final este foarte rar inclus în această consultare”, a declarat Radu Szekely.

Secretarul de stat a precizat că feedback-ul va fi „cules” prin intermediul unui chestionar, în toate școlile din România, chestionar stabilit în urma unui protocol semnat de Ministerul Educaţiei şi Consiliul Naţional al Elevilor.

Citit 1452 ori Ultima modificare Marți, 20 Aprilie 2021 19:52

4 comentarii

 • Luni, 19 Aprilie 2021 09:54
  5.13.152.***
  Cum stabilesti ,fratele meu, ca a raspuns in mod onest elevul???? daca exista indivizi ce spun ca nu exista covid,deci nu raspund corect la ceva foarte obiectiv,cum faci tu sa raspunda cinstit un elev corigent la minim 2 discipline, drogat etc care ar trebui sa stie ele mai bine daca profesorul a utilizat metoda adecvata de predare sau a pus note corect????
  oricum e ilegal si imoral actualul document ce prevede evaluarea profesorilor,unde chipurile te evalueaza un personaj de la consiliul local,el nefiind niciodata la o ora de curs!!!!!
  1
  10
  Raportează
 • postat de Divide
  Luni, 19 Aprilie 2021 09:42
  5.13.152.***
  Adica profa de religie care pune note de 10 pe 2 ragaciuni la fiinte supranaturale o sa fie super apreciata si mai primeste 2 pungi de seminte la salariu,iar fraierul ala de matematica care se chinuie sa ii invete pe cei mai slabi sa ia macar un 5,vor fi denigrati de multi elevi ca le strica media si nu mai intra la liceul X!!!!Si atunci primesc calificativ nesatisfacator si aveti voi motiv sa le taiati din salariu!!!!!
  Ca despre asta e vorba...cum sa taiati din salarii si cum sa invrajbiti populatia...ca nu guvernul taie din alocatii,salarii si pensii,ci profesorii au taiat alocatiile,elevii pensiile si pensionarii salariile!!!
  1
  12
  Raportează
 • postat de Fereasca D
  Luni, 19 Aprilie 2021 09:35
  5.13.152.***
  Pai si cum stabilesti ca este adevarat ceea ce bifeaza elevul???? daca profesorul ar trebui sa ii puna media 6,dar e amabil si ii pune media 8,iar elevul se simte nedreptatit ca ar fi trebuit sa ia 10...nu se poate razbuna pe profesor si sa il evalueze incorect????
  sau la asta nu v-ati gandit,pentru ca in general nu ganditi?????
  1
  9
  Raportează
 • postat de Profesor sindicalist
  Duminică, 18 Aprilie 2021 17:49
  89.136.7.***
  Puțini au observat că ăștia ar(ă) acum, primăvara, care este, de fapt, sezonul însămânțărilor de primăvară.
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.