Școala Nr. 28, modernizată şi cu bani europeni

Școala Nr. 28, modernizată şi cu bani europeni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pe lângă sală de sport şi sală de mese pentru elevi - investiţii aproape de finalizare, Şcoala Nr. 28 va beneficia de fonduri europene pentru modernizare și reabilitare.

Contractul de finanţare europeană a fost deja semnat, iar pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor se află în derulare o licitaţie, la care ofertele sunt aşteptate până pe 10 mai 2021. Conform datelor transmise de Primăria Galaţi, valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 12,9 milioane de lei, din care 4,3 milioane de lei reprezintă contribuția de la bugetul local. Perioada de implementare a proiectului este de 28 de luni.

Principalele categorii de lucrări de intervenție sunt: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă; reabilitarea instalațiilor termice; reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat; instalarea unor surse regenerabile de energie; lucrări la instalațiile sanitare și refacerea finisajelor interioare; instalații pentru hidranți interiori și exteriori; construire rampe și amenajare de grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități; refacere alei, trotuare și porți acces auto; reabilitare împrejmuire. Proiectul prevede utilarea clădirii cu aparate de aer condiționat; panouri fotovoltaice (kit complet); panouri solare (kit complet); controller panouri solare; pompă presiune/recirculare panouri solare; pompă recirculare încălzire.

Citit 3264 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Aprilie 2021 18:57

3 comentarii

 • postat de DESPERADO
  Vineri, 23 Aprilie 2021 14:44
  81.12.149.***
  Doamna directoare de la Şcoala 28,
  Cănd o să faceţi o anchetă pentru a depista elevii ce nu locuiesc în arealul şcolii respective şi pentru care părinţii acestora vin mereu cu SUV-uri în poarta şcolii pentru a-şi debarca progeniturile?
  0
  4
  Raportează
 • postat de eu
  Joi, 22 Aprilie 2021 06:47
  86.124.203.***
  Mie personal imi pare rau de terenul ala .... dupa mintea mea mai bine alearga copiii afara decat inauntru dar na, poate asa e bine si nu stiu eu. Cat despre vestita scoala 28, nu va faceti griji ca e ca peste tot : 5-10 % sunt copii cu adevarat deosebiti, restul is impinsi de la spate, cu fondul clasei, cu videoproiector de 20000 lei ca altfel nu poate invata carte Goe, cu grupul de whatsapp ce-i luam doamnei de Craciun, etc. Nu e rau ca se face, Doamne fereste, insa eu vad aceasta scoala si sistemul din care face parte ea drept un templu al segregarii pe criterii care nu au de-a face cu performanta, intra si rezista cine face pregatire cu profesorii care predau acolo ( ca peste tot )
  0
  13
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Miercuri, 21 Aprilie 2021 10:50
  5.2.205.***
  Ce interes exista in special pentru aceasta scoala de toata atentia, banii si proiectele se duc doar catre ea?

  Stim si noi ca acolo sunt odraslele unor oameni de bani gata dar totusi bate la ochi.

  Si ca sa mascam asta o bagam pe aia cu "fondurile europene".
  4
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.