La Galați, colaborare pe model american între o universitate și un club sportiv

La Galați, colaborare pe model american între o universitate și un club sportiv
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Un nou proiect a prins aripi în orașul nostru, care își propune să ducă mediul sportiv gălățean la nivelul următor.

Galațiul sportiv are acum un nou prilej de a avea speranțe înspre un viitor mai strălucit, după ce joi după-amiază, în cadrul unui eveniment, a fost anunțat parteneriatul între Universitatea Danubius - prin intermediul Clubului Sportiv Danubius – și Academia de baschet Phoenix Galați. Cele două entități și-au propus să realizeze un proiect inedit în România, unul dual, în care se va pune preț, în același timp, atât pe latura sportivă, cât și pe cea educațională.

Mai precis, pentru început, pentru a crea un flux natural, proiectul va începe cu înscrierea a două echipe, susținute financiar și logistic de ambele părți, în campionatele naționale de baschet juniori, la categoriile U16 și U15, din sezonul 2020 – 2021. De asemenea, în cadrul proiectului, va exista și o echipă de fotbal formată din studenții Universității Danubius, ce va participa la campionatul universitar.

"Ne dorim de foarte mult timp un astfel de proiect și este o idee la care nu am renunțat niciodată, așa că iată-ne acum să o punem și în practică. Ne dorim să luăm exemplul celor mai dezvoltate state din lume, fie că mă refer aici la Statele Unite ale Americii, fie că vorbim despre țări europene, prin care mediul universitar să sprijine sportivii de performanță. Universitatea Danubius și Academia Phoenix au pus bazele unui proiect ce își dorește să dovedească faptul că sportul și educația fac casă bună", a spus Florin Nini, din partea Academiei de baschet Phoenix.

Locul 6 la turneul final

Una din primele generații care va face parte din proiectul comun al Universității Danubius și al Academiei de baschet Phoenix este cea care a reprezentat Galațiul la turneul final de baschet Under 14. Gruparea gălățeană a reușit să se claseze pe locul 6 pe țară, după ce s-a calificat la turneul final. La această fază a competiției, în faza grupelor, juniorii gălățeni au avut ghinion la tragerea la sorți și au dat de cele mai puternice două echipe încă din prima fază. Astfel, cu o singură victorie în faza grupelor, baschetbaliștii de la Phoenix s-au clasat în cele din urmă pe poziția a șasea. Această echipă va forma nucleul de bază al reprezentativei Under 15 din sezonul următor al parteneriatului Universitatea Danubius – Academia Phoenix.

Citit 4875 ori Ultima modificare Duminică, 20 Iunie 2021 10:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.