Educația financiară va fi introdusă în școli de anul viitor

Educația financiară va fi introdusă în școli de anul viitor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Educația financiară urmează să fie introdusă în școli, ca parte a cursului de educație antreprenorială, conform unui proiect de lege ce a primit, zilele trecute, votul decisiv în Parlament. Proiectul de lege, care va merge către promulgare, la președinție, conține o modificare propusă la Legea educației, mai exact, la curriculumul național pentru învățământul primar și gimnazial. Astfel, cursul de competențe antreprenoriale va deveni cursul de competențe antreprenoriale și financiare. Această schimbare ar urma să se aplice efectiv din anul școlar următor anului în care se publică proiectul de lege în Monitorul Oficial.

În plus, în forma modificată de senatori, proiectul stabilește că elevii vor beneficia și de programe de educație juridică. Conform avocatnet.ro, elevii vor învăța, printre alte noțiuni, diferența dintre active și pasive, cum funcționează creditele, diferența dintre cardul de credit și cardul de debit, cum funcționează IFN-urile, care este importanța economisirii și informații de bază despre investiții la bursă.

Citit 1908 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 01:48

1 comentariu

 • postat de Dax
  Duminică, 24 Octombrie 2021 10:49
  109.166.130.***
  Si la liceu ... APROFUNDARE .. Si Of Doamne ce mult a durat pana a ajuns subiectul asta in prim plan . Pacat ca tocmai acum cand capitalismul e pe duca , le-a venit si lor mintea la cap , dar aia de la urma .
  2
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.