Elevi şi profesori de la "Economic", în Turcia

Elevi şi profesori de la "Economic", în Turcia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În luna octombrie, s-a desfășurat în Turcia, la Trabzon, prima  întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ "4 TEEN - Writing, Acting and Playing", ţările partenere fiind România, Turcia, Portugalia, Croația şi Macedonia.

Pentru stabilirea elevilor care au reprezentat fiecare ţară s-a organizat, la începutul lunii aprilie 2021, o selecţie-concurs, în care s-a urmărit inclusiv evaluarea competenţelor de comunicare în limba engleză.

România a fost reprezentată de trei elevi și două cadre didactice de la Colegiul Economic "Virgil Madgearu": Olaru Bogdan Daniel, Flutur Samuel-Daniel, Robu Lorenzo, însoțiti de profesorii Sofronea Delia și Gheorghiță Ion.

În cadrul acestei mobilități, elevii şi-au dezvoltat spiritul de echipă, abilităţile de comunicare şi le-a crescut încrederea în sine. Aceștia au comunicat permanent cu personalul organizației partenere şi au avut ocazia să își depășească barierele lingvistice și să lege prietenii în context intercultural.

Prima zi a fost dedicată cunoașterii liceului, precum şi a zonei turistice Trabzon. A fost vizitat centrul vechi al orașului, cu faimoasele pieţe şi bazaruri, renumite prin tradițiile meșteșugărești.

În următoarele zile, programul cultural a inclus vizite la câteva situri arheologice din Trabzon și excursii (Cave Çal, Sumela Monastery, Lacul Limni, ZilKale Rize, Hagia Sophia, Girls Monastery), ceea ce a făcut un deliciu educațional.

Pe toată perioada şederii, elevii au vorbit cu partenerii străini în limba engleză, au legat noi prietenii și și-au dezvoltat abilitățile de comunicare, socializând.

Citit 2355 ori Ultima modificare Luni, 20 Decembrie 2021 01:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.