Creșe noi în țară, inclusiv la Galați

Creșe noi în țară, inclusiv la Galați
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Alte zece noi construcţii de creşe au primit aprobare prin Programul naţional de construcţie de creşe, derulat din 2021 de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a anunţat, luni, ministrul Cseke Attila. Numărul total al creşelor aprobate pentru a fi construite la nivel naţional creşte la 53.

"Ministerul Dezvoltării susţine dezvoltarea echitabilă a localităţilor, de aceea, pentru fiecare municipiu reşedinţă de judeţ şi municipiu am aprobat construirea unei creşe sau două, acolo unde numărul locuitorilor depăşeşte 100.000. Am aprobat finanţarea pentru primele 43 de creşe în noiembrie, iar acum am aprobat alte zece noi construcţii, în fiecare parte a ţării", a declarat ministrul Dezvoltării.

Conform actului normativ aprobat, se vor construi creşe mici, cu o capacitate de 40 de antepreşcolari în Câmpia Turzii, Galaţi, Oradea, Orăştie şi Vaslui, iar creşe mari, pentru 100-110 de copii, în Deva, Galaţi şi Roman. În Bârlad şi Călăraşi vor fi construite creşe de dimensiuni medii.

În urma aprobării finanțării, construirea acestor creșe noi, moderne, intră în proces de achiziție publică, urmând ca, după aceea, să fie demarate lucrările de construcție.

Amplasamente predate CNI pentru două creşe noi, CITIȚI AICI

Citit 2278 ori Ultima modificare Marți, 04 Ianuarie 2022 12:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.