Profesorii renunţă, deocamdată, la greva generală

Profesorii renunţă, deocamdată, la greva generală
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Președintele FSLI, Simion Hăncescu anunță că profesorii nu vor intra în grevă generală pe 10 ianuarie. Liderul sindical susține că vrea să continue negocierile cu Guvernul și că e nevoie de mobilizare, pentru grevă generală, lucru care nu se poate face acum fiindcă „oamenii au fost în concediu în ultima perioadă”. Liderul sindical a mai declarat că speră ca Guvernul să nu mai trateze profesorii cu indiferenţă, pentru că nu s-a renunţat complet la ideea de grevă: "Ne îndreptăm spre o grevă generală, dar, în acest moment, nu știm când va începe”.

Reamintim că sindicatele profesorilor au declanșat protestele de stradă la finalul anului trecut, nemulțumiți de faptul că Guvernul a amânat din nou aplicarea Legii 153/2017 prin care ar fi trebuit să primească încă de acum doi ani 16 la sută creștere salarială. Potrivit sindicatelor, de la 1 ianuarie s-a acordat doar o creștere de 4 la sută, aproximată la 65 de lei net.

La nivel naţional, 67,5 la sută dintre profesorii care au răspuns la referendum au spus că sunt de acord cu greva generală, în timp ce, la Galaţi, doar 45 la sută dintre membrii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar au spus da acestei forme de protest.

Citit 2470 ori Ultima modificare Duminică, 09 Ianuarie 2022 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.