FACILITĂŢI. Studenţii trebuie să-şi plătească abonamentele Transurb, apoi să-şi recupereze banii de la instituţiile de învăţământ
Foto: Marian Calestru

FACILITĂŢI. Studenţii trebuie să-şi plătească abonamentele Transurb, apoi să-şi recupereze banii de la instituţiile de învăţământ
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

De la 1 aprilie 2022, ora 00,00, nu vor mai putea fi utilizate la efectuarea de călătorii în transportul local toate abonamentele emise anterior acestei date pentru studenții înmatriculaţi la  forma de învătământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate din municipiul Galați, în vârstă de până la 26 ani precum și pentru studenții orfani sau proveniți din casele de copii, înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate din municipiul Galați, în vârstă de până la 26 ani. Anunţul privind încetarea valabilităţii acestor carduri a fost făcut de SC Transurb SA, printr-un comunicat de presă.

Începând cu data de 28 martie 2022, aceste categorii de beneficiari își vor putea alimenta cardurile cu noile abonamente de tip Plus Nominal 1, care vor intra în vigoare de la data de 1 aprilie 2022, la cabinele Transurb SA.

"Studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate din municipiul Galați, în vârsta de până la 26 ani, se vor prezenta la cabine cu actul de identitate și adeverință/carnet vizat din care să rezulte calitatea de student, precum și suma de 45 lei, sumă ce reprezintă contravaloarea a 50% din valoarea  tipului de  abonament stabilit prin HCL55/27.01.2022 cu modificările aduse prin HCL74/10.02.2022 pentru această categorie de beneficiari, respectiv abonamentul de tip Plus Nominal 1, cu număr nelimitat de călătorii, valabil o lună.

Ulterior, valoarea de 45 de lei va fi recuperată de studenți de la instituțiile de învățământ pe care le frecventează, în baza bonului fiscal eliberat de Transurb SA", explică operatorul de transport public în comun.

"Studenții orfani sau proveniți din casele de copii, înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate din muncipiul Galați, în vârstă de până la 26 ani, se vor prezenta la cabine cu actul de identitate, adeverință/carnet vizat din care să rezulte calitatea de student și documentul ce atestă calitatea de orfan sau de provenit din casele de copii precum și suma de 90 de lei, sumă ce reprezintă contravaloarea tipului de  abonament stabilit prin HCL 55/27.27.01.2022 cu modificările aduse prin HCL 74/10.02.2022 pentru această categorie de beneficiari, respectiv abonamentul de tip Plus Nominal 1, cu număr nelimitat de călătorii, valabil o lună.

Ulterior, valoarea de 90 de lei va fi recuperată de studenți de la instituțiile de învățământ pe care le frecventează, în baza bonului fiscal eliberat de Transurb SA", transmite compania publică de transport.

Practic, toţi studenţii vor beneficia de abonamente gratuite, însă decontarea contravalorii în cazul orfanilor şi celor proveniți din casele de copii se va face 100 la sută din bugetul instituțiilor de învățământ superior, iar decontarea în cazul celorlalte categorii de studenţi se va face 50 la sută din bugetul local și 50 la sută din bugetul instituțiilor de învățământ superior.

Citit 5459 ori Ultima modificare Duminică, 27 Martie 2022 20:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.